L’últim dilluns del mes de novembre ens l’hem desdejunat amb una gran notícia: per fer front a la paga extra de les pensions el Govern s’endeutarà. Sí senyors i senyores, la ministra de la «la primavera del Empleo» ha decidit que la millor opció és endeutar a la ciutadania. I dic jo que açò segur que no té res a veure amb la precarietat dels contractes que impossibiliten generar suficients ingressos a la guardiola de les pensions.

Esta notícia ve poquets dies després que Albiol diga en plena precampanya catalana que el Partit Popular és l’únic que assegura les pensions. També ve després que Montoro intervinga l’ajuntament de Madrid després d’haver baixat molt considerablement el deute. Tot mentre el govern central obliga, any rere any, a signar a les comunitats autònomes un conveni beneficiós per a les farmacèutiques si volen rebre el Fons de Liquiditat Autonòmica, el FLA.

Este problema ens afecta especialment a les valencianes i valencians perquè som l’autonomia pitjor finançada de l’estat ens obliguen a recórrer al FLA per a poder pagar els nostres serveis públics, però això donaria per a escriure una tesi doctoral. O pot ser dos: una sobre la discriminació que patim i com les glòries a Espanya asfixien la nostra terra i una altra sobre la utilització política i partidista del FLA per part d’un govern que vol controlar des de Madrid el que perd a les urnes territorials.

La incompetència, el partidisme i els interessos privats no tenen límit als governs del Partit Popular. A Castelló ciutat, sense anar més lluny, el Pla General d’Ordenació Urbana va ser declarat nul pel Tribunal Constitucional. Per desgràcia, no parlem de casos aïllats, ja que açò ens ho trobem a totes i cadascuna de les institucions que han estat en mans del PP.

CADA vegada queda més constatat, el Partit Popular és una arma de destrucció institucional. No només per la corrupció que porta al seu ADN, de la qual ja s’encarreguen als jutjats, són absolutament incompetents per gestionar i deixar les institucions públiques sanejades. Ni saben, ni volen gestionar els serveis públics en benefici de les persones.

*Diputada de Compromís al Congrés