La Generalitat Valenciana ha tornat a demostrar el seu ferm compromís i interès per l’Alcora. El president Ximo Puig ha visitat de nou el nostre municipi i de nou ens ha portat molt bones notícies, en aquest cas en forma d’ajudes per a un projecte tan important com és la recuperació i posada en valor de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda.

Com molts saben, en l’actualitat estan en marxa les primeres obres d’aquest projecte, finançades íntegrament (60.000 €) per la Generalitat. Doncs bé, el president ja ha anunciat que es destinaran més de 600.000 € per continuar amb la següent fase. Una inversió importantíssima!

Com molt bé va dir en la seua visita a les obres, la Reial Fàbrica és un dels patrimonis industrials més potents que hi ha a la Comunitat Valenciana. I no només pel seu passat, com a espai pioner i bressol d’un sector fonamental per als valencians i valencians com és el ceràmic, sinó mirant també cap al futur, com a instrument fonamental de progrés per a l’Alcora.

Per açò vull agrair al president i a tot el Consell la seua sensibilitat i total compromís cap a aquest projecte. És evident que amb el Govern del Botànic per fi l’Alcora ha deixat de ser invisible per a la Generalitat Valenciana. L’any passat es va destinar més d’un milió d’euros a la nostra localitat. I a més del president, l’han visitat en aquests últims anys diversos consellers i conselleres, interessats a conèixer de primera mà les seues necessitats, inquietuds i demandes. Açò no havia passat mai a l’Alcora.

I no només per l’interès manifest sinó per la materialització d’importants projectes, alguns ja executats com l’ampliació de l’IES l’Alcalatén, uns altres executant-se com les obres de la Reial Fàbrica, uns altres projectant-se com l’ampliació de l’IES Ximén d’Urrea, la construcció d’un gimnàs al CEIP Grangel Mascarós o la renovació i millora de la plaça Espanya. A més del gran augment del pressupost en polítiques socials, programes per al foment de l’ocupació, educació, ajudes, etc.

Per fi s’està fent justícia. Des de l’equip de govern de l’Alcora continuarem treballanper tal d’aconseguir tot allò que siga bo per al nostre poble.

*Alcalde de l’Alcora