L’Ajuntament d’Onda invertirà 147.762 euros en un programa d’inserció social i laboral. Des del departament de Serveis Socials del nostre consistori es treballa conjunta i coordinadament per a aconseguir que amb aquests programes Onda seguisca avançant cap a un model de ciutat totalment inclusiu. Des que vam començar la legislatura hem engegat multitud d’iniciatives per a fomentar la inclusió social i aquest nou pla ve a complementar l’àmplia oferta que ens situa com un referent en aquest aspecte, ja que el nostre pressupost destinat a serveis socials està molt per sobre de la mitjana autonòmica. Som una de les ciutats de la província que més col·labora amb la seua ciutadania en diferents aspectes. El nostre objectiu és disminuir les desigualtats i crear oportunitats i garantir drets, perquè entre tots podrem crear una ciutat millor.

Este pla d’itineraris integrats per a la inserció sociolaboral el portarem a terme amb la col·laboració de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Un projecte que va dirigit a persones en situació o risc d’exclusió social amb l’objectiu específic de millorar la seua inserció, desenvolupant capacitats individuals i suports grupals. És molt important per a nosaltres perquè es treballarà amb persones de més de 45 anys en situació de desocupació i que tinguen un difícil accés al mercat laboral, un grup d’edat i de gent que, per els circumstàncies actuals, si estan desocupats tenen més complicat aconseguir un lloc de treball.

Des de l’Ajuntament d’Onda apostem per aquest tipus de cursos i programes que faciliten una inserció professional posterior. Per exemple, en 2018, anem a invertir al voltant de 3 milions d’euros en programes d’ocupació, ja que és una aposta des del principi de legislatura, per la qual cosa treballem i treballarem enfocats a aconseguir oportunitats per a tots, no volem deixar-nos a ningú pel camí. Però, a més, des del consistori estem concedint beneficis fiscals a les empreses per a incentivar la contractació de nou personal i atraure noves companyies a la localitat, fent tot el que està en la nostra mà perquè la ciutadania compte amb noves oportunitats laboral.

*Alcalde d’Onda