L’Ajuntament d’Onda ha presentat esta setmana a Fitur les millores d’accessibilitat que es duran a terme a l’entorn del castell per a potenciar les visites al monument més important de la localitat o el recentment inaugurat Centre d’Interpretació de la Naturalesa Onda Natura, que serà un nou atractiu per a potenciar la situació d’Onda com a porta de la Serra d’Espadà. I ho hem fet perquè volem ensenyar al món el gran patrimoni natural i cultural que tenim a Onda, per això apostem per invertir i millorar els recursos que disposem i fer-los més accessibles, com l’exemple del castell, un dels millor conservats de la zona mediterrània i que ara serà més fàcil de visitar.

A més, cal destacar que totes aquestes actuacions, que compten amb un pressupost de 130.000 euros per a l’accessibilitat i 160.000 per a les excavacions, es faran amb unes subvencions de 80.000 i 66.000 euros, respectivament, dels Fons Feder de la Generalitat valenciana, així com unes de 4.000 i 3.000 de la Diputació, amb el que l’Ajuntament no haurà d’assumir tot el cost. També a Fitur vam tindre l’oportunitat de intercanviar opinions amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, que van refermar el seu compromís amb Onda, ja que són conscients del potencial turístic que tenim a la nostra localitat i la voluntat de l’equip de govern de treballar per tal de millorar.

Durant aquesta legislatura hem fet un gran esforç per a promocionar les visites a la nostra ciutat perquè pensem que disposem de recursos importants que fan d’Onda una ciutat atractiva i visitable. Des del departament de Dinamització Econòmica, hem potenciat els recursos que disposem i hem dut a terme un esforç per a publicitar-los en diferents esdeveniments de referència en el sector. Podem dir que Onda està en la bona senda de la promoció i que s’està duent a terme un bon treball perquè els visitants vagen consolidant a Onda com una ciutat turística, ja que els números ens avalen, com hem pogut veure en 2018, mantenint el nombre de visites del 2017, malgrat el descens general dels números.

*Alcalde d’Onda