En estos moments estem immersos en la gestió de la subvenció de més de 37.000 euros que ens ha arribat des de l’INEM per a contractar vint persones este estiu. Amb elles estem duent a terme, entre altres, la neteja dels barrancs i camins, de les muntanyes i de les infraestructures hidràuliques del municipi.

No cal ni dir que, per al nostre poble, esta subvenció és importantíssima. Perquè les vint persones es converteixen en vora un centenar si prenem consciència de què realment seran vint famílies les beneficiades i que, per tant, les ajudes arriben a molta més gent. A més a més, per a Betxí significa clarament un fort impuls de manteniment i millora de l’entorn agrari i de prevenció de les pluges torrencials de la tardor.

DE FORMA paral·lela, des de l’Ajuntament continuem gestionant la Bossa de Foment de l’Ocupació Local, que enguany compta amb un pressupost de 50.000 euros i que ens permetrà donar feina directa a desenes de persones durant l’any 2017. Això sense parlar de les contractacions que hem fet a través de diversos programes de la Generalitat Valenciana, del Servef o de la Diputació de Castelló.

En este punt, i com sempre dic, tota pedra fa paret i totes les ajudes que destinem al foment del treball des de les diverses administracions contribueixen a promoure l’ocupació, encara que siga durant uns mesos i, evidentment, fomenten la millora dels nostres municipis.

No cal ni dir que estes accions són importants i, fins i tot, diria jo que imprescindibles. Tot això, lligat amb el fort impuls del teixit agrícola, industrial i turístic del nostre entorn ha provocat que, a hores d’ara, a Betxí tinguem un 42% menys d’atur que fa set anys. I eixe teixit és, realment, el moll de l’ós. Ara, cal consolidar eixos llocs de treball, millorar les condicions laborals i revaloritzar les retribucions salarials. I això, també, és cosa de tots.

*Alcalde de Betxí