El divendres vam presentar a la Conselleria la proposta de Pla Especial de la Marjaleria per a poder paralitzar les denúncies als propietaris dels habitatges afectats per l’antiga Llei de Sòl No Urbanitzable que data de l’any 2004.

Aquesta iniciativa es va acordar després de una reunió mantinguda amb el cap del Servei Territorial d’Urbanisme de Castelló, Fernando Renau. Avançarem la presentació de l’esborrany del Pla Especial de la Marjaleria a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori perquè es puguen paralitzar les sancions que afecten els nostres veïns. És un pas molt important per a seguir amb la seua tramitació fins a la aprovació definitiva.

Cal destacar que el termini d’aprovació definitiva d’aquest pla especial finalitza l’any 2020, i el que es vol és especificar les construccions que són legals o les zones edificables en un lloc que va ser declarat Zona Humida en l’any 2002 i que per tant es tracta d’un paisatge protegit.

Fa molts anys que hi ha expedients que van des de sancions fins a ordres d’enderrocament que a hores d’ara continuen arribant; no obstant això, des de l’Ajuntament de Nules estem treballant en la redacció d’aquest projecte des de l’any 2017. Ara amb la modificació de la nova Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP) devem d’avançar la presentació de l’esborrany per obrir un parèntesi d’estudi de l’impacte dels habitatges i la suspensió de sancions mentre es resolguin els expedients.

*Alcalde de Nules