El curs polític ha arrancat a l’Alcora aquesta setmana de la millor manera possible, amb l’aprovació de la principal eina de gestió de l’Ajuntament: el pressupost municipal.

Els de 2019 són uns comptes que ascendeixen a 13,58 milions d’euros, els més elevats dels últims deu anys. Això és gràcies, principalment, a la capacitat de l’equip de govern per tal d’aconseguir ajudes d’altres administracions. Es tracta d’un pressupost orientat a millorar l’Alcora, facilitar la resolució dels problemes dels veïns i veïnes, atendre les seues necessitats, dinamitzar l’economia local i contribuir a crear ocupació i oportunitats per a totes i tots. Un pressupost d’important contingut social, amb especial atenció a les polítiques inclusives, i també altament inversor.

De fet, el capítol d’inversions s’ha duplicat respecte a 2018, passant d’1,36 a 2,8 milions d’euros. És el més elevat i amb més subvencions de l’última dècada. I és que, del total d’inversions, el 66% són subvencions d’altres administracions públiques i del sector privat, la qual cosa permetrà continuar desenvolupant importants projectes sense cost per als alcorins i alcorines.

Els pressupostos reflecteixen l’aposta decidida del govern local per un urbanisme per a les persones, més accessible i segur, a través de la millora de carrers, places i camins. A més, aquestes inversions es destinaran a millorar les instal·lacions educatives i esportives, a recuperar i posar en valor el nostre patrimoni, a millorar els polígons industrials, etc.

Els comptes de 2019 vénen a consolidar el nou model de ciutat iniciat després de les eleccions de 2015. Així, tenen especial rellevància les partides destinades a polítiques centrades en les persones.

Si 2016, 2017 i 2018 han sigut anys destacats per l’execució d’importants i necessaris projectes a l’Alcora, l’any 2019 seguirem per aquest mateix camí, per la senda de la transformació del nostre municipi.

I tot sense perdre de vista els objectius de continuar reduint el deute i la desocupació, continuant la línia descendent empresa, atenent criteris de responsabilitat econòmica, eficàcia i eficiència. Els fets i les xifres així ho avalen.

*Regidor d’Hisenda de l’Alcora