L’atur és un dels problemes més greus al que ens enfrontem les administracions i la societat actual. Una proporció considerable de ciutadans estan afectats i gran part són aturats de llarga durada, sense prestacions.

Per lluitar contra l’atur, des de l’Ajuntament promovem programes de foment de l’ocupació que contemplen l’atenció individualitzada i oferim un servei de suport i acompanyament al procés de recerca. Per exemple, el programa Onda Inserta fomenta i afavoreix la inserció laboral mitjançant informació, orientació i capacitació professional. També oferim incentius fiscals i ajudes a la contractació des de l’àrea de Dinamització Econòmica, que suposen un estimul al sector privat. A més, col•laborem amb institucions publiques en programes d’ocupació i ajudes a col•lectius com Avalem Joves. Treballem amb poblacions veïnes a través del consorci gestor del Pacte per la Ceràmica, perquè sabem que Onda està arrelada en espai d’influència del clúster ceràmic.

Aquests són uns exemples que reflecteixen que des de l’Ajuntament d’Onda, com administració més propera al ciutadà, fem tot el possible per acabar amb aquesta xacra, tot i que no tenim les competències. Un fet que es constata en les últimes xifres d’atur. Aquest mes a Onda hi ha 62 aturats menys, 436 menys si ho comparem amb juny de 2015. H

*Alcalde d’Onda