Este mes d’agost ens ha deixat als 90 anys el reconegut pintor alcorí Joaquín Michavila Asensi, tot un referent de la plàstica valenciana del segle XX. Va nàixer a l’Alcora l’any 1926. El seu pare, Joaquín Michavila Vila, va ser mestre nacional destinat al nostre municipi.

Considerat com un dels mestres de l’abstracció pictòrica valenciana, va formar part del Consell Valencià de Cultura i dels grups d’avantguarda Els Set, Parpalló i Antes del Arte.

És impossible resumir ací la seua dilatada trajectòria, al llarg de la mateixa ha exposat en galeries de tot el món. Encara que als 6 anys d’edat es va traslladar a València juntament amb la seua família, em consta que sempre s’ha enorgullit de ser alcorí i que així ho expressava allà on anava. Per això, i malgrat comptar amb nombrosos i destacats premis i distincions, estic convençut que haver sigut nomenat Alcorí Distinguit l’any 1988 va ser un dels més emotius per a ell.

En reconeixement als seus destacats mèrits i com a mostra de gratitud per portar el nom de l’Alcora al més alt, hui, mitjaçant una Declaració Institucional, acordarem dedicar-li un carrer del municipi i posar el seu nom a una sala d’exposicions de l’Ajuntament. Distincions que es duran a terme en base al dossier elaborat pel Cronista de la Vila, José Manuel Puchol. Tot és poc per honrar la seua memòria. H

*Alcalde de l’Alcora