S’imaginen que a una ciutat com Castelló es reduisquen en més d’un milió els desplaçaments en cotxe? No pareix mala dada... Alguns diuen que aquest Govern no és ambiciós i que no es nota cap canvi a la ciutat. Són opinions, respectables, que cauen pel seu propi pes quan revisem certes xifres. En el 2017, Castelló ha registrat dos rècords històrics, de transport públic i d’usos de Bicicas. De fet, l’augment respecte l’últim any complet del PP (2014) és prou significatiu: un 135% en Bicicas i un 30% en transport públic. Aquest augment d’usuaris de transport públic equival a més d’un milió de desplaçaments en cotxe.

Entre bus i TRAM, en el 2017 es van registrar 6.587.938 usos. Un servei renovat des de novembre del 2016 amb la major potenciació de transport públic urbà que mai ha tingut la ciutat. El Govern municipal té com a prioritat canviar el model de mobilitat urbana i el foment de l’ús de la bicicleta i del transport públic resulten essencials. Tarifa única en tot el terme municipal, millores en recorreguts i freqüències dels serveis que connecten amb el Grau i la platja, serveis especials en Magdalena, Nadal, Carnestoltes (el Grau us espera aquest cap de setmana també amb servei extraordinari) i Sant Pere i l’abonament social Activa’t són altres mesures impulsades. Totes eixes accions donen ara els seus fruits en forma de rècord de viatgers.

Les dades demostren que la mobilitat està mutant cap a un model més sostenible. I això és gràcies als veïns de Castelló que han utilitzat en el 2017 qualsevol transport públic, als quals els ha agradat el servei i han repetit i també als que no, l’han criticat i eixes crítiques serveixen per a millorar. Però també gràcies al treball dels funcionaris i treballadors i a l’aposta decidida d’aquest Govern pels serveis públics, per una mobilitat sostenible i per una ciutat més amable. Queda marge de millora. Seguim avançant.

*Portaveu del grup municipal socialista a Castelló