+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Firma invitada

Un milió de desplaçaments en cotxe

 

Un milió de desplaçaments en cotxe -

Rafa Simó Rafa Simó
06/02/2018

S’imaginen que a una ciutat com Castelló es reduisquen en més d’un milió els desplaçaments en cotxe? No pareix mala dada... Alguns diuen que aquest Govern no és ambiciós i que no es nota cap canvi a la ciutat. Són opinions, respectables, que cauen pel seu propi pes quan revisem certes xifres. En el 2017, Castelló ha registrat dos rècords històrics, de transport públic i d’usos de Bicicas. De fet, l’augment respecte l’últim any complet del PP (2014) és prou significatiu: un 135% en Bicicas i un 30% en transport públic. Aquest augment d’usuaris de transport públic equival a més d’un milió de desplaçaments en cotxe.

Entre bus i TRAM, en el 2017 es van registrar 6.587.938 usos. Un servei renovat des de novembre del 2016 amb la major potenciació de transport públic urbà que mai ha tingut la ciutat. El Govern municipal té com a prioritat canviar el model de mobilitat urbana i el foment de l’ús de la bicicleta i del transport públic resulten essencials. Tarifa única en tot el terme municipal, millores en recorreguts i freqüències dels serveis que connecten amb el Grau i la platja, serveis especials en Magdalena, Nadal, Carnestoltes (el Grau us espera aquest cap de setmana també amb servei extraordinari) i Sant Pere i l’abonament social Activa’t són altres mesures impulsades. Totes eixes accions donen ara els seus fruits en forma de rècord de viatgers.

Les dades demostren que la mobilitat està mutant cap a un model més sostenible. I això és gràcies als veïns de Castelló que han utilitzat en el 2017 qualsevol transport públic, als quals els ha agradat el servei i han repetit i també als que no, l’han criticat i eixes crítiques serveixen per a millorar. Però també gràcies al treball dels funcionaris i treballadors i a l’aposta decidida d’aquest Govern pels serveis públics, per una mobilitat sostenible i per una ciutat més amable. Queda marge de millora. Seguim avançant.

*Portaveu del grup municipal socialista a Castelló

   
3 Comentarios
03

Por Vicente Verchili Maicas 16:28 - 06.02.2018

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

Sr. Simó enviáls pel Cami la Plana

02

Por Cruda Realidad 10:42 - 06.02.2018

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

El Concejal Simó sigue atrapado en desfasados “tópicos” sobre la movilidad sostenible. Desgraciadamente está más que demostrado que el aumento de usuarios del transporte público y de ciclistas no produce una disminución directa de los desplazamientos en coche. En la mayoría de ocasiones los que disminuyen son los desplazamientos a pie. Para conseguir una disminución efectiva de los desplazamientos en coche es imprescindible limitar su circulación y estacionamiento. Sr. Simó, los duros a cuatro pesetas nunca existieron. Por cierto, tanto usted como su compañero el Sr. Lorenzo, ¿se han dignado ya a consultar el significado de la señal zonal de circulación S-28 “Calle Residencial” en el art. 159 del vigente R.G.C.? ¿Piensan tomar alguna medida contra quienes han propiciado o permitido la monumental chapuza realizada en Maestría? ¿Tendremos que esperar a que se produzca algún atropello, para que se reconozca el tremendo “empastre” de la Supermanzana?

01

Por Cruda Realidad 9:14 - 06.02.2018

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

nado ya a consultar el significado de la señal zonal de circulación S-28 “Calle Residencial” en el art. 159 del vigente R.G.C.? ¿Piensan tomar alguna medida contra quienes han propiciado o permitido la monumental chapuza realizada en Maestría? ¿Tendremos que esperar a que se produzca algún atropello, para que se reconozca el tremendo “empastre” de la Supermanzana?