Ens trobem a les portes d’un nou inici de curs escolar, que tornarà a ser estrany i diferent com a conseqüència de la Covid-19 i del que estem pendents de les indicacions de la Conselleria d’Educació per a tindre-ho tot a punt per al 7 de setembre. No obstant, a Almenara ja vam fer un Consell Escolar Municipal a meitat de juliol per a planificar i que tot estiga preparat. I tal i com es va quedar en aquell moment, en els propers dies hi haurà una nova convocatòria per acabar d’adaptar-nos en tots els centres educatius del municipi al que marquen les autoritats competents i als protocols que ens comuniquen i coordinar-nos. Per això, des de l’Ajuntament seguirem col·laborant amb tots els centres per al que siga necessari.

Deixant enrere el tema de la Covid-19, puc anunciar que enguany hi haurà una novetat important al CEIP Juan Carlos I, que serà l’estrena del restaurat edifici d’Infantil on els xiquets i les xiquetes podran rebre ja les classes des del primer dia. De fet, aquestos dies està netejant-se tot l’edifici i al llarg de la propera setmana es produirà el trasllat dels mobles i materials necessaris per adaptar-lo a les necessitats actuals.

La reforma de l’Edifici d’Infantil es la segona actuació a Almenara del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. En concret s’ha reforçat l'estructura, s’ha millorat l'eficiència energètica i la calefacció, s’ha renovat la instal·lació elèctrica, s’ha fomentat l’accessibilitat, i s’han canviat els banys. A més també s’ha actuat al pati principal del centre.

Ara bé, les obres d’aquesta actuació del Pla Edificant continuen en marxa, ja que encara queda molt que millorar al conegut com Edifici de Dalt , on acabaran al llarg de 2021. Entre les dues actuacions la inversió de la Generalitat s’aproxima a 1,3 milions d’euros, als que hem d’afegir mig milió més de les obres del primer pla Edificant amb les millores de cuina i menjador, el sistema elèctric de l’edifici de dalt o la sala de calderes que ja es van realitzar al seu dia.

Amb l’agraïment a la Generalitat Valenciana per aquest programa i per contemplar les demandes d’Almenara, dir que anem a seguir treballant per realitzar més millores als nostres centres educatius, amb l’objectiu d’una tercera actuació que es centrarà en un futur a l’Institut. H

*Alcaldessa d’Almenara i Secretària d’Organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló