Música, color, sabor, diversió, cultura, tradició…a l’Alcora es respira festa per tot arreu. Encara que només portem 5 dies de celebracions (de 16) ja hem viscut i gaudit de nombrosos moments memorables.

Emotius actes com la imposició de bandes a la cort d’honor 2017 i acomiadament a la de 2016, esplèndidament conduït per Arianne Olucha i Carlos Esteban, amb la projecció d’un vídeo de la Fabriqueta Films d’eixos que toquen la fibra, el pregó de festes de mans del polifacètic Adrià Muñoz, els homenatges al mestre coeter Ángel Baldayo, la Societat Ornitològica l’Alcorense i a l’home i la dona més grans... Magnífics espectacles com el ball de plaça amb la Font d’Aixart i la Rodalla l’Alcalatén, el musical Cabaret d’On! Dance i el concert de l’Agrupació Musical l’Alcalatén.

Esdeveniments multitudinaris (amb participació rècord) com el concurs de paelles i el sopar de pa i porta… Competicions esportives, exposicions, autos bojos, II Macedònia l’Alcora Music, etc.

Fent balanç i recordant tots estos grans moments em vénen diferents sensacions i emocions, però hi ha un sentiment que s’imposa a la resta: el d’orgull. Orgull alcorí.

Les Festes del Crist constitueixen un element clau per a la nostra identitat col·lectiva, són dies molt importants per a les persones que ens sentim arrelades a este poble. En estos dies hem tornat a comprovar que darrere de l’èxit de cada acte, hi ha una associació, un club, un col·lectiu local, persones que, conjuntament amb la comissió i l’Ajuntament, es deixen la pell perquè tots puguem gaudir al màxim.

I ho fan amb gran professionalitat perquè en tots els àmbits hi ha alcorins i alcorines que destaquen i que estan disposats a col·laborar i donar el millor de si mateixos per fer grans les celebracions. Apostar per ells és el major dels encerts. Està clar que un programa de 16 dies requereix de molt de treball i esforç, i les nostres festes són un clar exemple d’unió i col·laboració, d’il·lusió i sacrifici pel ben comú.

La festa fa poble i el poble fa gran la festa. I és per açò pel que, per a mi, les Festes del Crist de l’Alcora són les millors festes del món.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora