Normalitat. En línies generals, la normalitat, la tranquil·litat i el bon funcionament han estat les notícies en aquest inici de curs, solament esmenada per les pluges que han caigut a les nostres comarques. Com a regidor d’Educació de Castelló he estat visitant alguns centres i m’he entrevistat amb equips directius.

Em preocupava l’estat d’alguns d’ells perquè les instal·lacions són antigues i s’han d’adaptar a la normativa tècnica actual. És en aquest sentit, aquesta darrera legislatura, s’ha fet un esforç sense precedents per dignificar-les. Instal·lacions que portaven més de 25 anys sense cap esmena important, cap reparació, han rebut l’injecció de fons i recursos.

Conseqüentment, la intenció del nostre govern és millorar aquestes carències i fer tots els possibles perquè Edificant, el programa per accelerar el ritme d’actuacions de la Conselleria d’Educació per renovar i construir instal·lacions, siga una eina profitosa per a la ciutat.

Els primers centres a incloure’s en aquesta actuació a la capital seran els CEIPs Vicent Marçà, Herrero, Elcano al Grao i el Mestre Canòs. I per tal de dotar l’Ajuntament de múscul tècnic per escometre aquest desafiament constructor considerem inajornable la creació una oficina de construcció que possibilite més projectes alhora.

A banda, però, de la urgència de moltes d’aquestes actuacions, he de dir que explicant que les meues visites que he fet a tants i tants centres m’han recordat que la nostra professió, la d’ensenyants, és una tasca dedicada, sacrificada i vocacional.

A pesar del pas dels anys els professionals de l’educació trasllueixen una pàtina de dignitat que no deixa veure carències que el pas del temps vol evidenciar. A totes i a tots, gràcies pel gran esforç que feu.

El gust, la dedicació i els detalls perquè la comunitat educativa estiga en condicions a les aules és un reflex de l’interès i la perícia de la gestió que famílies, docents, equips directius, sanitaris i personal d’administració, cuina, neteja i consergeria. Això sincerament és tranquil·litzador. Els nostres fills i filles, sense dubte, estan en bones mans. Sens dubte, les millors.

*Regidor d’Educació de Castelló