En el Partit Popular fan gala de ser economistes eficients. Això és una fal·làcia que des de l’esquerra demostrem diàriament. La gestió que ha realitzat l’alcaldessa Amparo Marco des que va començar a governar en 2015 és una mostra d’això. Hem passat d’una ràtio d’endeutament del 80% al 18%, hem posat al dia el pagament a proveïdors, sobretot les factures que es trobaven en el calaix, i hem establit el període mitjà de pagament en 13,5 dies.

Critiquen l’augment d’atur causat per una situació tan imprevisible com una pandèmia, però no se’n recorden que en 2015 ells van deixar aquesta ciutat amb un 20,48% d’aturats. Tampoc diuen que en 2012, amb xifres rècord d’atur a la ciutat, el pressupost que destinaven al pacte local per l’ocupació era quasi nul. Aquest govern municipal ha pujat el pressupost en més d’un 600% en polítiques actives d’ocupació.

La pitjor part va recaure en els Serveis Socials, desmantellats pel PP. El govern d’Amparo Marco va doblar el pressupost per a ampliar i millorar serveis com la teleajuda domiciliària o la teleassistència, el servei de Menjar a Casa , transport adaptat, convenis per a evitar talls d’aigua i llum, la creació d’una Oficina d’Atenció a la Discapacitat i el Consell de la Infància i l’ampliació del personal. També hem passat de 14 a 32 projectes socials i de 2 a 3,5 milions d’euros en ajudes en emergència social.

La gestió en l’àmbit social durant la pandèmia ha estat un dels reptes més difícils als quals ens hem enfrontat. Gràcies a l’esforç fet des de 2015, hem respost amb celeritat a l’augment de situacions d’extrema necessitat. Les lliçons sobre com dirigir els Serveis Socials o l’àrea econòmica no pot donar-la un partit que va popularitzar Castelló per la corrupció i el malbaratament. Per sort, aquells temps formen part del passat. H

*Concejala de Bienestar, Dependencia e Infancia de Castelló