Castelló se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible amb la principal novetat de descentralitzar les activitats per a acostar-les als barris. I ho fem convençuts que la mobilitat sostenible és un objectiu estratègic per a qualsevol ciutat, també per a Castelló, que ha de comptar amb la implicació ciutadana, que és la protagonista del canvi.

Aquesta és la setmana en la qual més es visibilitza aquesta aposta, però el treball des de la Regidoria de Mobilitat és constant i es manté tot l’any. Estem convençuts que els desplaçaments urbans alternatius al cotxe privat són una realitat que ha arribat per a quedar-se i des del Govern municipal treballem per a accelerar aquest canvi.

L’ampliació i millora de la xarxa pública de transport urbà que vam engegar al novembre de 2016 està permetent que el nombre de viatgers en autobusos i TRAM mantinga una tendència constant a l’alça. De fet, hem batut el rècord històric de viatgers en un mes d’agost amb més de 366.000 usuaris.

Una situación similar passa amb el servei municipal de préstec de bicicletes, Bicicas, que ademés de suposar un efecte tractor en l’ús de la bicicleta privada també està obtenint xifres rècord amb 2.300 trajectes diaris amb bicicleta absolutament nets i que eviten d’altres en vehicles a motor, amb el consegüent impacte positiu en el medi ambient de la ciutat.

A més, estem impulsant el programa de camins escolars gràcies a la col·laboració de les comunitats educatives de diversos centres educatius de la nostra ciutat, projectes que suposen un canvi en les pautes d’accés a les escoles. Afavorir els desplaçaments a peu o amb bicicleta de manera segura fins a l’escola des de xicotets és invertir en futur. Encara falta per fer, però el camí iniciat no té volta arrere.

*Portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Castelló. Regidor de Mobilitat