La nova realitat provocada per la covid-19 ha propiciat l’impuls de nous models de mobilitat per part del Govern estatal i de la Generalitat valenciana. L’executiu ha aprovat per llei que preveu que, en el 2050, hi haja un parc de turismes i vehicles comercials lleugers sense emissions directes de CO2. També el Consell ha anunciat ajudes per a l’adquisició de mitjans alternatius de transport com són les bicicletes elèctriques. Seguint aquests models, el disseny urbà d’Almassora ha de preparar-se de forma més ambiciosa per al nou context que tindrem.

En l’any 2016, l’alcaldessa de Compromís Susanna Nicolau va presentar l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat Edusi, la qual apostava per un pla de mobilitat urbana i pel nostre patrimoni. Aquest pla inclou millores de l’espai públic com l’ampliació i accessibilitat de voreres del municipi, però la nova realitat provocada per la covid-19 ens obliga a anar un pas més enllà.

La pandèmia ens ha ensenyat la necessitat de disposar de més espais per a les persones. Per això, necessitem dur a terme una actualització integral del Pla de Mobilitat Urbana per a ampliar les zones per al trànsit de vianants i, alhora, diposar de més espais comercials i de restauració que per a dinamitzar l’activitat econòmica local.

UNA DE LES PROPOSTES d’aquest nou pla que presenta Compromís la vaig posar jo mateixa damunt de la taula en l’última reunió de la Comissió Covid de l’Ajuntament: el projecte integral d’ampliació del camí de la Mar que, amb el suport de la Diputació, preveia espai per a vianants i ciclistes. Per això, hem instat l’equip de govern a buscar una línia de col·laboració amb l’ens per tal de recuperar i actualitzar aquesta actuació.

Esperem que PSOE i C’s no tomben aquest projecte que vol sumar com van fer amb la nostra proposta de revisar els protocols d’inundacions per aquest zona. Esperem que el treball de Compromís per Almassora continue donant fruits i poder celebrar èxits per a tot el poble, com la implantació de la fibra òptica al districte marítim, una gestió avançada per la regidora de Compromís Amaya Gómez i que impulsarà les comunicacions, en aquest cas digitals, del veïnat de la mar.

*Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora