El darrer maig de 2018 des de Compromís per Vila-real vam presentar una moció demanant una reforma de la Llei d’universitats. El passat 12 de juliol el ministre Pedro de Duque va anunciar la intenció d’acomplir amb aquesta proposta. Si analitzem el contingut de la moció de Vila-real i la proposta del ministre ens alegrem, perquè estan quasi calcades: augmentar la inversió en recerca, 2,5% dels pressupostos en inversions en universitats, millora laboral del professorat associat, etc. Tot propostes que vam portar al ple i vam adreçar al Govern Central. Confirmem la necessitat que des dels municipis ens fem sentir. Ens encoratja a treballar, perquè vol dir que el nostre esforç no cau en un forat negre.

CAL DESTACAR una altra moció sobre la taxa rosa, presentada també per Compromís, que ja hem defensat dues vegades aquesta legislatura. La nova ministra d’Hisenda, M.J. Montero, va explicar en la seua compareixença que volia reduir els impostos que apliquen ara mateix als productes d’higiene femenina.

Sovint ens hem preguntat sobre la utilitat d’algunes mocions per a la vida diària de la ciutat. Potser algunes vegades no veiem la seua aplicació immediata, però a llarg termini segur que invertir en universitats fa que hi haja millors i més vacunes, màquines eficients per a les nostres indústries, solucions a problemes d’agricultura, turisme, indústria o tants sectors als quals una universitat forta pot ajudar a millorar.

Finalment, segur que les nostres butxaques se senten alleugerides quan no ens veiem obligades a pagar més per certs productes pel fet de nàixer dona. Per tot açò és tan necessari fer polítiques participatives i de proximitat. Esperem ara que les promeses del Govern central no es queden sols en bones intencions.

*Regidor de Compromís per Vila-real