Acabem de passar un pont del calendari i, tal volta, vostés han tingut la sort de quedar-se a Castelló. Sí, han llegit bé, la sort de quedar-se a Castelló. Perquè en això, la nostra ciutat, també ha canviat de manera substancial. Fins no fa massa temps els dies festius, sobretot als ponts, eren aprofitats pels nostres conciutadans per marxar de la ciutat, gairebé sempre, dient la vella expressió de «marxem perquè a Castelló no fan res». Doncs això ha canviat i de quina manera.

A poc a poc Castelló s’està convertint en un centre d’atracció, en una ciutat amb una oferta cultural i lúdica que fa que la gent de fora ens vulga visitar i que la gent d’ací no vulguem marxar.

Aquest pont ha estat un bon exemple. Aprofitant els dies de festa hem programat la IV Mostra d’Arts Escèniques de Castelló. Tres dies de teatre, circ, dansa i música que han omplert els nostres carrers de gent.

Vuit companyies teatrals que han desenvolupat 19 espectacles, 11 grups musicals que han fet 34 concerts i, la cirereta d’aquest pastís, l’actuació de Juan Perro que va omplir la plaça Major de gom a gom i que ens va fer gaudir i vibrar a tota la gent que fins allí ens vam arrimar. Les cares de felicitat que la gent portava ho deien tot.

Però no vull quedar-me només en açò. M’agradaria destacar la participació de companyies i grups de Castelló i de les nostres comarques en aquesta Mostra que han demostrat, una vegada més, el nivell de professionalitat que tenen.

Estem democratitzant la Cultura, des de baix de l’escenari però també des de dalt. Li estem oferint al públic un ampli i variat ventall d’ofertes (dansa, poesia, música de tots els estils, humor, crítica social, drama) per tal que ells trien i es convertisquen en un públic crític però, alhora, obrim els escenaris a tots els grups i companyies de la nostra terra perquè ens puguen mostrar el seu treball, treball que massa sovint, era més reconegut en altres indrets que a casa nostra.

Hem de fer una programació amplia, variada, plural, que faça de la gent de Castelló un públic cada dia més crític, una societat cada dia més culta.

*Regidora de Cultura de Compromís per Castelló