Eren aquestes dates, caminàvem pel passeig Bonavista amb el somriure a la cara conscients de la feina ben feta que marcaria la història de Castelló. Ens dirigíem a la signatura de l’Acord del Grau, un pacte que acabava amb 24 anys de govern d’una dreta que havia portat la ciutat a l’especulació urbanística, a la desídia pel patrimoni i l’amiguisme. Una dreta assetjada per la corrupció, davant la qual, Compromís, quan vam rebre el manament de la ciutadania, ens van arromangar per acabar amb les seues males polítiques i maneres de treball de cacic.

Han passat tres anys de molta feina, converses, jornades que mai acabaven, però la transformació d’aquell Castelló comença a ser evident. Polítiques centrades en les persones, la sostenibilitat, l’educació, tot allò que ens fa ser una ciutat solidària, culta i orgullosa. Durant aquest temps Compromís hem jugat un paper clau en l’Acord del Grau, no sols per la feina feta des del repte d’estar en el govern, sinó creant ponts de diàleg i cohesió amb molta generositat, obtenint un govern estable i efectiu, i evitant espectacles com els que d’altres governs del canvi han oferit.

Eixa capacitat de comprendre l’Acord del Grau, de saber cooperar entre diferents organitzacions són cada vegada més indispensables per qui vulga governar. Cal entendre el pluralisme polític, enfront del bipartidisme immobilista.

Som plenament conscients que el nostre treball decidit és la millor garantia per evitar que la dreta conservadora, o la neo-falangista, arriben al govern d’aquesta ciutat, un fet que seria desastrós per a Castelló després de la radicalització a la qual PP i C’s s’estan abandonant en la lluita per aconseguir el vot ultra. Són tres anys de feina, en una administració sovint massa lenta i a la que li faltaven recursos. Ningú pot capgirar la desfeta popular ni en quatre, ni en vuit anys però nosaltres, en sols tres, ja hem demostrat com la ciutat recupera la decència i la lluentor que va perdre, sabedors que el poble de Castelló mereix totes eixes hores furtades a la son.

*Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, Modernització i Normalització a l’Ajuntament de Castelló