Per segon any consecutiu, des de les regidories de Mobilitat i Seguretat Pública hem llançat les campanyes En Nadal deixa el cotxe a casa i Al volant, zero alcohol. Els dies 14, 15, 21 i 22 de desembre són dies on solem reunir-nos amb familiars, amics o companys de feina, dates on el que volem totes i tots és gaudir dels nostres sense haver de patir ni ficar en risc la nostra seguretat i la de la resta de veïns de Castelló. Cal afavorir una mobilitat més respectuosa durant tot l’any però especialment és en l’època nadalenca quan es multipliquen els desplaçaments urbans.

Enguany, en aquest exercici de sensibilització hem aconseguit sumar a més de trenta locals de restauració i oci de la ciutat. Col·laboradors que mostren un adhesiu en l’entrada dels seus negocis on s’adverteix als ciutadans que el consum d’alcohol quan duem a terme desplaçaments en vehicle és altíssimament perillós no solament per a ells sinó també per a la resta dels ciutadans.

A MÉS DEL MATERIAL publicitari, es llançaran missatges, consells i/o recomanacions a través de xarxes socials de l’Ajuntament de Castelló durant tot el Nadal que explicaran entre altres, la taxa d’alcoholèmia de cada tipologia de beguda, alternatives a l’ús de cotxe si s’ha consumit alcohol o informació sobre les sancions previstes en cas de superar la taxa d’alcoholèmia permesa. A més, la Policia Local de Castelló ha engegat una campanya especial de controls d’alcoholèmia i drogues per a prevenir i evitar que els conductors es posen al volant després d’haver ingerit alcohol o substàncies estupefaents. S’ha de posar especial èmfasi en aquest tipus de campanyes preventives per a millorar la seguretat viària a Castelló.

Des de l’Ajuntament és la nostra obligació oferir alternatives de mobilitat més còmodes, sostenibles i que contribuïsquen a la seguretat viària i a la convivència en l’espai públic. Alternatives que servisquen per a no haver de pensar on podré aparcar o poder gaudir de l’oci i la gastronomia que ofereix Castelló sense haver de preocupar-nos per després agafar el cotxe. Servei 24 hores de bus i Tram en caps de setmana de Nadal i en cap d’any és un titular clar que amaga aspectes molt més importants.

Perquè darrere d’una cervesa de més pot haver-hi un descuit del que empedreir-nos tota la vida. Darrere d’una distracció després del sopar d’empresa ens podem trobar en què ens emportem la vida d’algú per davant. Darrere del dinar amb els amics de tota la vida ens podem deixar la vida.

Deixar el cotxe aparcat si s’ha consumit alcohol és d’una importància vital, un gest responsable que pot evitar greus conseqüències. I en eixe sentit, una bona oferta de transport públic, les campanyes de sensibilització i les mesures preventives com els controls policials resulten essencials. Tots som responsables, en major o menor mesura, en la presa de decisions errònies en aquestes dates.

Si algun amic vos diu aquests dies que està bé per a agafar el cotxe, envieu-lo al TRAM, al bus o al taxi. Els conductors d’autobusos i els taxistes conduiran per tu eixa nit i així l’endemà l’única sensació que t’inundarà el cos serà la d’haver gaudit dels teus.

Portaveu Grup Socialista Ajuntament de Castelló de la Plana