Amb l’encesa oficial de les llums de Nadal vam posar inici a unes festes que a l’Alcora vivim amb molta intensitat. Aquestes celebracions són un reflex del caràcter participatiu i solidari del nostre poble, i posen de manifest que comptem amb unes associacions i entitats molt actives, de les quals ens sentim molt orgullosos.

Fins al moment ja hem celebrat, i amb gran èxit d’organització i assistència, la Fira de Nadal de l’Associació de Comerç i Serveis de l’Alcora, i el tradicional Concert de Nadal a càrrec l’Agrupació Musical l’Alcalatén. Dos clars exemples del que abans comentava.

Aquest dissabte tornarà a brillar la solidaritat alcorina amb la celebració de la VI Sant Silvestre. Tots els aliments i productes que aporten els participants s’entregaran a Cáritas. A més, enguany, l’Escola de Música animarà l’ambient amb un concert de nadales que tindrà lloc una hora abans de la carrera a la plaça de l’Ajuntament.

Les tradicions cobren una especial rellevància en aquestes dates. I si juntem Nadal, tradició i l’Alcora, què ens ve inevitablement al cap? la nostra benvolguda Albà, clar que sí, que cada any s’interpreta el dia 24 de desembre a les dotze de la nit. Enguany, José María Amorós cantarà la composició escrita per Vicente Benlliure. Dos grans i veterans de l’Albà que, de ben segur, ens emocionaran a tots els presents, acompanyats per la rodalla que dirigeix David Puchol.

Des de l’Ajuntament hem preparat un complet programa per Nadal, del qual els xiquets i xiquetes són els protagonistes absoluts. Així, podran gaudir de nombroses i variades activitats al pavelló polifuncional, a més de cinema, la bústia dels Reis Mags, l’esperada Cavalcada, etc. A més de gaudir dels espectacles preparats amb molt d’esforç pels alumnes dels centres educatius, en aquests dies podem visitar els espectaculars betlems muntats per diferents associacions i particulars. M’agradaria fer una especial menció al realitzat pels joves de Pas a Pas, elaborat artesanalment amb fang. Vertaderes obres d’art.

A l’Alcora, tots junts, fem Nadal. Bones festes!

*Alcalde de l’Alcora