Només iniciar-se el confinament des del Grup Municipal Popular vam considerar prioritari agilitzar el pagament dels convenis a les entitats socials de Vila-real que atenen a aquells veïns amb més dificultats. Desgraciadament, no va ser així i inclús alguna associació va haver de fer una crida a la ciutadania per poder fer front a l’increment de peticions d’ajuda derivades de la crisi. Els vila-realencs vam demostrar de nou la nostra solidaritat, però no podem confiar la prestació de serveis als més vulnerables sols a la bona voluntat de la gent.

Dins del Pla Reactivem Vila-real vam demanar també augmentar la quantitat que entitats com Creu Roja, Cáritas, Joventut Antoniana o Sant Vicent de Paúl reben per portar endavant la seua tasca d’atenció social. Aquesta petició va contar amb el suport de la resta de formacions polítiques i per això confiem que es puga fer efectiva com més prompte millor.

Però no només ens preocupa l’atenció d’aquells veïns més desafavorits, sinó que volem que l’ajuntament puga ajudar també a que aquells autònoms o xicotetes empreses que han tingut dificultats pel temps d’inactivitat no es vegen obligats a tancar la finestra del seu negoci. Davant de la negativa de l’equip de govern d’impulsar un pla d’autònoms, des del PP vam aconseguir el suport de la resta de grups per a demanar a la Generalitat augmentar les ajudes destinades als autònoms i pimes del nostre poble, ja que ha quedat demostrat que han estat insuficients.

Des del Partit Popular estem convençuts que qualsevol ajuda serà poca i entenem que moltes famílies van a veure disminuir els seus ingressos mentre s’incrementen les despeses. Aquests dies estan arribant a les nostres cases els rebuts de l’IBI, un 10% més cars que els de l’any anterior. La pujada de la contribució aprovada per PSOE i Podemos arriba en el pitjor moment per a les famílies.

*Portaveu adjunt PP Vila-real