Planejament urbanístic amb perspectiva de gènere. Millores en el transport públic que han augmentat els usuaris un 42%. Nova seu policial al Grau. Redacció d’ordenances de soroll, guals, tanques publicitàries, policia de l’edificació i reguladora de l’informe d’avaluació d’edificis.

Revertir la retallada en neteja viària i recollida augmentant 1,4 milions d’€ i creant 30 nous llocs de treball. Creació de 21 parades de bus accessibles. Doble d’usuaris en Bicicas. Aprovació de la resolució d’al·legacions del Pla General Estructural i remissió per a la seua avaluació ambiental. Millora en el control dels esdeveniments en via pública amb els autocontrols acústics i legalització d’estructures muntades.

Bombeig en Verge del Carme. 4,5 milions d’€ invertits en plans d’asfaltat. Restauració de la façana de l’Ajuntament. Unificació de tarifes de bus en tot el municipi. Revisió del concepte d’obres de manteniment i conservació ampliant-lo per fer possible obres de major envergadura sobretot la Marjaleria. Creació de la primera línia regular nocturna i d’una circular i recuperació de l’L9. Restauració del Castell Vell i de la vila romana de Vinamargo. Abonament Activa’t per a desocupats i rendes baixes. Primera superilla. Millores en instal·lacions esportives.

El Pla General més democratitzat que mai ha tingut Castelló amb 17 reunions als barris i consultes a més de 50 entitats. Recàrrega dels bons de transport amb mòbil i en Bicicas. Remodelació i ampliació del centre d’Alzheimer La Pineda. Serveis especials diürns i nocturns, amb parades a demanda per a dones. Foment d’esdeveniments culturals i de dinamització per a tenir un Grau actiu i viu. Creació d’una oficina d’atenció integral d’Urbanisme i Activitats. 4 milions d’€ invertits en Marjaleria en obres antiinundacions.

Augment del 32% de la xarxa de carrils bici. Transport a demanda Taxicas. Aprovació dels Plans Acústics Zonals de Muralla Liberal i Tetuan i revisió de les ZAS de les Tasques i Lagasca. Instal·lació de banys públics. Pacificació de trànsit, campanyes de mobilitat respectuosa i implantació de 4 nous camins escolars. Pàrquing d’autocaravanes. Servei 24 hores de bus en Magdalena i Nadal. Reformes al Casal Jove. Més qualitat de l’espai públic amb actuacions a la Panderola, avinguda Enrique Gimeno, San Lorenzo, Quiosc del Ribalta, Josefina López i pàrquing verd front a l’Hospital General. I me’n deixe unes quantes.

Açò no és un inventari d’accions durant aquest mandat. Ni un full de serveis ni una pretensió de falsa modèstia. Aquest article vol ser un agraïment a tots els companys regidors i assessors, personal de l’Ajuntament i de cada una de les empreses contractades que han fet possible totes aquestes accions. Que han perdut temps de les seues famílies i amics, han dedicat l’esforç i la il·lusió i han ficat el seu granet d’arena perquè Castelló siga hui un poc millor del que era fa quatre anys. Crec que entre totes i tots ho hem aconseguit. I per a mi ha estat (encara ho és) un autèntic luxe, un plaer i un honor ficar-li cara a tota eixa tasca. Açò tampoc és un adéu, estic segur que amb la confiança de la ciutadania tornarem a treballar junts per continuar transformant Castelló. Anem.

*Portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Castelló