Òbric les pàgines del diari i fa un parell de dies, sense anar més lluny, llegia que s’investiga una agressió i un abús sexual en l’Arenal Sound i que tretze joves han violat i torturat una menor durant un mes. Sé que són dos casos extrems però que tothom pot trobar, hui mateix, als mitjans de comunicació.

En poques setmanes iniciarem les festes patronals de Betxí que, com tots els anys, encararem amb gran il·lusió i ganes de diversió. Però dins de les festes, també hi ha temps per a la reflexió, la reivindicació i l’educació. I és justament, en estes àrees, que enguany engegarem per primera vegada una campanya de rebuig total a les agressions sexistes. I també d’orientació i assessorament a les possibles persones afectades.

El lema serà No és no i tindrà dues línies d’actuació. Per una banda, llançarem el missatge informatiu a través de diversos suports i mitjans de comunicació per tal que puga arribar al màxim de gent possible i que en siguen coneixedors del protocol que s’hauria de seguir en cas de detectar o patir alguna agressió.

De forma paral·lela, dirigirem tota esta informació directament als casals i als col·lectius més vulnerables per afavorir la comunicació i la creació d’espais segurs. Així mateix, s’establiran alguns punts d’informació mòbils en els actes més concorreguts i multitudinaris amb la finalitat de fer més visible i útil aquesta campanya.

Tot i que lamentablement continuem veient pràcticament a diari casos com els que he exposat més amunt, crec fermament que la joventut és plenament conscient del problema existent. Per això, s’ha d’incidir especialment en eixe col·lectiu i explicar-los que la festa no deixa lloc en cap cas a comportaments condemnables. Sense dubte, el punt d’inflexió que va fer alçar la veu va ser el succés de la Manada. I com a societat moderna i democràtica, no podem permetre que un cas similar torne a ocórrer.

*Alcalde de Betxí