Si em punxen no em trauen ni gota de sang. Així em vaig quedar en escoltar a l’Honorable President Ximo Puig oferint-se per a mediar entre Sánchez i Baldoví. Puig! Sí, el mateix que era susanista aferri quan Pedro Sànchez i ella es presentaven a primàries. Doncs mire senyor Puig, agraïda però no. S’enganya i de bon tros qui pense que Compromís necessita d’influències o padrins alhora de prendre les seues decisions a Madrid. No es tracta de relacions personals ni tampoc hi ha cap assumpte personal que necessite la mediacions de tercers; es tracta de valors.

I resulta que Compromís ho té clar: defensa els mateixos valors ací a les comarques del nord, que a les Corts a València o al Congrés o al Senat a Madrid. Justament allò que tenim escrit en el nostre programa electoral i els escrits no es canvien de la nit al matí depenen de qui habite la Moncloa.

Llàstima que això no siga per a la resta de formacions iguals. La mateixa setmana que el PP i el PSOE es neguen a investigar què va passar amb el Càstor i quines podrien ser les conseqüències, rebem tan insòlita invitació. Recorde que quan tremolava la terra sota els nostres peus el PSOE i el PP prometien buscar les causes i arribar a les últimes conseqüències...i ja veuen vostès que al remat ens han deixat en l’estacada.

Miren companyes i companys del PSPV-PSOE (malgrat lo del PSPV comença a ser anecdòtic) no necessitem de la seua intermediació; el que precisem son els seus vots. Vots per la reforma del finançament, que siga justa i que al poble valencià ens arriben igual diners que a la resta, necessitem que quan es repartisquen perretes a Madrid, no ens deixen fora amb excuses inversemblants. Volem en definitiva sentir la veu valenciana en cada estament on el PSPV està present. No son relacions personals, no son assumptes delicats, és tracta del pa dels valencians i valencianes, i saben que? Ja no ens alimenten molles, ara volem el pa sencer.

*Síndica adjunta de Compromís en les Corts