Avui hem d’eixir al carrer per reivindicar, visibilitzar, explicar, rebutjar, i sobretot, per fer entendre que tenim un problema greu en la nostra societat com és la violència contra les dones.

Des de Compromís hem tornat a apostar pel treball de conscienciació i pedagogia en les activitats relacionades amb la commemoració del 25N. Després de quatre anys alçant la veu, fent participar a la ciutadania de Borriana en projectes culturals i reivindicacions davant el greu problema que està present com és la violència de gènere, seguim amb el mateix objectiu d’implicar-la en la seva erradicació. Hem tornat a demanar la participació i l’ajuda del veïnat per realitzar un mural a la Terrassa Payà que convertisca un espai neutre i quasi degradat en un espai pedagògic que visibilitze la problemàtica de la violència de gènere en la nostra societat.

I és que el que no podem permetre es banalitzar el discurs de la violència de gènere tal i com ho han fet partits de la extrema dreta al nostre municipi, i arreu de l’estat espanyol. El discurs que llança la dreta més extrema al nostre plenari suposa un gran retrocés després dels passos que s’han donat per erradicar una lacra com és el terrorisme masclista.

No podem consentir que el discurs de l’odi torne a aparèixer una vegada més, amb l’únic objectiu de nodrir la violència, el fanatisme, la discriminació, l’exclusió, la intolerància, i la falta d’educació, que va encaminat a atacar els valors elementals de la democràcia.

I junt a la banalització, no podem deixar passar el discurs que diu que «la violència no té gènere». Davant del miler de dones assassinades, la ultra dreta respon que totes les violència son roïns, buscant distorsionar la realitat, i no actuar contra la violència que sofreixen les dones, sino al contrari. Ara, més que mai, us demanem que eixim al carrer. És necessari commemorar el 25N conjuntament i de forma massiva. Però no sols en novembre, també durant tot l’any i per això des de Compromís impulsàrem a nivell autonòmic el Pacte Valencià per la Violència de Gènere, i a Borriana el Consell d’Igualtat, amb l’elaboració del Pla d’Igualtat Municipal, la creació de l’Escola d’Igualtat Municipal, i taxes municipals per contemplar les víctimes d’aquesta lacra.

Cal treballar per defendre els drets de totes les persones, per unes polítiques feministes que ens incloguen i defenguen a tots per igual. Eixim al carrer!

*Regidor per Compromís a Borriana