Dijous passat el ple de l’Ajuntament de Castelló, en sessió extraordinària, va aprovar la versió preliminar del Pla General Estructural i el seu pla de participació pública. Un dia sens dubte important per a la ciutat. Aquesta aprovació plenària suposarà, després de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), l’inici d’una complexa tramitació que ha de culminar amb l’aprovació del Pla General.

Suposa també el punt seguit d’un esforç titànic per part de molts tècnics municipals, a qui no em cansaré d’agrair-los, de tot cor, el seu treball. Un treball que continuarà amb l’estudi de les al·legacions i amb la redacció del Pla d’Ordenació Detallada, l’altre gran document de planificació urbanística que integrarà el Pla General i que arreplega a escala de barri el nou model de ciutat que es planteja.

I SUPOSA també un punt i a part en la manera d’entendre la política del PP. El partit que va deixar a Castelló sense Pla General després de l’anul·lació per part del Tribunal Suprem, sentència de 2008 que va desoir fins quatre anys després en un clar exemple d’irresponsabilitat política. La mateixa que demostra ara.

El PP va ser l’únic dels cinc grups polítics de l’Ajuntament de Castelló que va votar en contra que s’òbriga aquest procés d’exposició pública. Perquè el dijous no es va votar el fons d’aquest Pla General Estructural, no es va votar el model urbanístic, es va votar l’inici d’un procés d’exposició pública que obri una consulta durant 45 dies hàbils. Un vot en contra partidista i irresponsable. No volen que la ciutadania puga presentar al·legacions. No volen que hi haja Pla General. Així de clar. Així de trist.

Confiem que tinguen més altura de mires en la presentació d’al·legacions. Encara que ho dubtem.

*Portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló