Pla d’Igualtat pioner a la història del poble; primera vegada que l’Alcora se suma a la Xarxa d’Agents d’Igualtat; adhesió, per primera volta al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere; impuls d’activitats i exposicions per conscienciar l’estudiantat contra el maltractament... Crec que els fets deixen fora de tota mena de dubte el compromís del govern de progrés amb la igualtat i amb la lluita contra el terrorisme de gènere. No obstant això, queda molt per fer. Massa. Però s’ha encetat el camí.

El canvi en matèria d’igualtat d’aquesta corporació, la conscienciació plena dels regidors i regidores, no és un fet aïllat. 2018 ha estat un any històric en la lluita feminista. Ho va demostrar la històrica mobilització social del 8 de març, amb la primera vaga de dones de la història, i ho han demostrat les protestes davant els incessants crims masclistes o davant sentències inexplicables com la de la Manada...

Hi ha un abans i un després. Per això, l’Ajuntament de l’Alcora no només ha de seguir treballant, sinó que ho ha de fer de la mà de la societat civil, de les moltes associacions i entitats què en la seua tasca diària contribueixen a la igualtat.

Amb l’esforç dels nostres tècnics, com l’agent d’Igualtat, i de la mà de molts i moltes voluntàries s’ha posat en marxa enguany, també per primera vegada, un punt violeta durant les festes del Crist; un espai de conscienciació, informació i ajuda per tal d’evitar les agressions sexistes i sexuals i els assetjaments que ja es va activar durant la jornada del concurs de paelles.

Aquesta iniciativa, on s’ha implicat la Policia Local, la Guàrdia Civil i la Comissió de Festes, ha servit per donar informació específica a la ciutadania en general i a les i els jóvens en particular.

L’objectiu, a curt termini, és evident: fer tots els possibles per evitar cap incident d’aquesta mena durant estes festes. A llarg termini l’objectiu és molt més ambiciós: sentar les basses per fer de l’Alcora una societat més igualitària; un poble plenament conscient de què el no és no. I un municipi on, des de tots els àmbits -educatius, socials, esportius...-- es consciencie a la ciutadania de què només sí és sí.

*Regidor d’Igualtat de l’Alcora