Diumenge passat, aquest diari publicava una enquesta sobre les eleccions del 10-N a la Comunitat Valenciana. El titular era clar: Més Compromís agafava pes en l’increment de l’esquerra, mentre que eixos cada vegada més inclassificables Ciudadanos s’afonaven. Jo sempre he pensat que les enquestes, enquestes són. I com en el futbol, l’únic resultat que val serà el de diumenge 10 de novembre.

Però, seguint amb els tòpics que segur hauran escoltat més d’una vegada, marquen tendències, i ens expliquen quina és la visió que té la gent de nosaltres. Ací, a les nostres comarques, Més Compromís podem estar més que satisfets perquè el que ens diu l’enquesta és que dupliquem resultats. Ens diuen que totes i tots vostés veuen amb bons ulls la nostra aposta de sumar opcions arreu de l’Estat que busquen desbloquejar l’actual situació, que volen un govern progressista, que faça polítiques d’esquerres i no que pense en egos ni escampe falses promeses.

Les enquestes ens diuen que vostés tenen ganes que Marta Sorlí, estiga present a Madrid, compartint grup amb Joan Baldoví i Iñigo Errejón. Que volen que li disputem el diputat a la dreta. Que volen que Més Compromís represente també a moltíssima gent d’aquesta província que sap que quan governem ho fem per les persones, per garantir drets, per cuidar del territori. Saben també que Més Compromís som l’opció que facilitarà el govern d’esquerres que s’ha ficat en perill per la inconsciència i la negligència d’uns representants, que amb aquesta, serà la quarta vegada que es presenten a unes eleccions, i que no accepten que no saben (o no volen) solucionar els problemes de la gent.

La veritat és que començar una campanya sabent que la gent confia tant en el nostre projecte és una grandíssima responsabilitat. El repte és important -aconseguir quatre diputats al País Valencià- i tenim els objectius molt clars. El primer, representar al nostre poble i treballar per defensar se’ns tracte justament a l’hora de decidir inversions i distribuir recursos. Volem ser eixe govern progressista que treballe per la igualtat d’homes i dones, per l’educació i la sanitat pública, que complisca la llei de dependència, que lluite contra el canvi climàtic i que garantisca les pensions. I per últim, aturar l’extrema dreta que gràcies a Pedro Sánchez torna a tenir un altra oportunitat de destruir tot allò que hem construït en els últims anys.

Per a aquesta tasca, Més Compromís comptem amb Marta Sorlí, una de les diputades més combatives i que més ha treballat pel feminisme en el Congrés els darrers anys. Marta és treballadora social, d’Alcala de Xivert, jove (però experimentada), compromesa i lluitadora. Entén millor que ningú la nostra realitat, el despoblament, l’aïllament i la falta de serveis en l’interior i el nord de la nostra província.

Marta sols li deu lleialtat a les nostres comarques i la gent que les habitem. I per això sabem, que aquesta enquesta és sols el principi, el principi d’una campanya que amb el seu suport ens durà a poder aconseguir l’estabilitat que Espanya necessita i fer les polítiques progressistes, ecologistes i feministes que tant necessitem.

*Portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló i diputat provincial