Per primera vegada hi haurà una gaiata en Fitur, en la fira internacional de turisme de Madrid. Mesos treballant en aquesta idea, amb alts i baixos. Però enguany sí. L’element diferenciador de les nostres festes de la Magdalena, la gaiata, estarà a Madrid, en el aparador més gran del turisme mundial, representant a la nostra ciutat i fent un pas més en la promoció de la Magdalena com a Festa d’Interés Turístic Internacional. Una gran notícia, sens dubte, que és possible gràcies a l’esforç comú i en equip dels col·lectius festers perquè, com sempre dic, açò són les festes de Castelló. Gràcies als qui han fet possible el que semblava impossible i que la idea siga una realitat. Gràcies Federació Gestora de Gaiates per la vostra implicació al 100%. Des del Patronat Municipal de Festes no hem dubtat a sumar tots els esforços perquè per primera vegada hi haja una gaiata a Madrid. Orgull, açò és el que sent i és gràcies a vosaltres.

La voluntat de treballar en equip és la millor garantia d’èxit. Sens dubte la implicació de Carlos Chippirraz i Luis Sánchez, president i vicepresident de la Gestora de Gaiates, i de José Antonio Lleó, president de la Gaiata 18 Crèmor, ha sigut essencial perquè es faça realitat. Gràcies. Una presència magdalenera que recrearà l’essència de la desfilada de gaiates amb la participació de les reines, dames, madrines, presidents, gràcies a l’organització de la Junta de Festes.

També enguany és el primer en el qual Castelló compta amb una gaiata infantil de la ciutat, que precisament s’estrena amb la seua presència en Fitur. Són iniciatives que confirmen l’aposta del Govern municipal per potenciar l’atractiu de les nostres celebracions fundacionals, les que honren el nostre passat i visibilitzen una manera de ser. Magdalena, festa plena!

*Regidora socialista i edil de Festes a Castelló