No hem oblidat que el nostre País Valencià està infrafinançat; ni tampoc que el Govern de Rajoy ens ha condemnat a la cua de la inversió per càpita de tot l’Estat. Per tot això, amb el suport dels actors socials del nostre territori i de la resta de partits que vulguen sumar-se, des del Govern del Botànic s’està impulsant una gran mobilització per reivindicar el que ens pertoca. Cal alçar la veu i reclamar un finançament just.

Però aquesta situació adversa, provocada per Governs que han menyspreat el nostre territori, no ha estat excusa per deixar de treballar. Per això, des del Botànic, des de Les Corts i des de tots els àmbits on Compromís té representació hem centrat la nostra acció política en generar ocupació i en reactivar la nostra indústria. I poc a poc ho estem aconseguint.

Com a president de la comissió d’Indústria de les Corts vull posar en valor els resultats de la tasca que, sense defallir, està duent a terme l’equip del conseller Climent: en dos anys hem passat d’encapçalar la destrucció d’ocupació a liderar la creació d’ocupació industrial a tot l’Estat, amb 65.000 llocs de treball més el darrer any.

Els plans de reindustrialització d’Economia Sostenible, les ajudes a les empreses, el foment de l’ocupació jove, l’aposta pel teixit tradicional, com el taulell, els plans de rehabilitació, el foment d’energies netes... Eixe treball constant, de pocs titulars però de molt d’esforç, ha fet reviure les nostres fàbriques i passar, segons l’EPA, de 308.700 treballadors l’any passat a 373.900 empleats a la indústria.

Així, malgrat estar a la cua d’inversió per part de l’Estat, el nostre territori ha passat per davant en creació d’ocupació industrial a territoris amb un teixit industrial tan consolidat com Catalunya, País Basc i Madrid. De fet, liderem també la creació d’ocupació estatal en manufactures: en productes alimentaris, tèxtil, calçat, maquinària industrial...

Si amb un Govern de Madrid que ens ha menyspreat hem estat capaços de revitalitzar una indústria valenciana tocada de mort, us imagineu que podríem fer amb un finançament just?

*Diputat de Compromís a les Corts