Hui és el gran dia que tots esperàvem. Els xiquets i xiquets tornen a l’escola, després de mesos d’aïllament forçat per la pandèmia. I crec que tots teníem ja ganes, fins i tot ells mateixa.

Hui fem un important pas endavant no només en l’objectiu de retornar a la màxima normalitat possible, sinó també en la formació dels nostres joves, el futur de la nostra societat.

Per això, ara és moment de remarcar tot l’esforç que s’ha fet durant estos mesos per tota la comunitat educativa i que ens permet, en estos moments, creuar la línia d’eixida sabent que hem fet els deures.

Hi ha gent que no vol veure més enllà, però crec que és de justícia destacar la labor que hem fet tots conjuntament per arribar ací. Veure com a hores d’ara encara hi ha altres territoris que no tenen res clar, fins i tot ni si arribaran nous mestres a les aules, ens fa sentir-nos orgullosos del que hem fet. Perquè hem estat, sense dubte, un referent i un espill per a molts.

A Betxí, sense anar més lluny, la Conselleria d’Educació ha adjudicat 5 professors més, ha destinat més de 43.000€ d’inversió addicional als centres públics i 11.500€ per tal que l’Ajuntament faça activitats extraescolars de reforç per a tot l’alumnat.

En el nostre cas hem reorganitzat, juntament amb l’equip directiu, les direccions del trànsit per adaptar-se a les noves entrades i eixides que els alumnes tindran enguany. I per això, demanem més encaridament que mai, que les famílies duguen a peu o en bici els xiquets al col·legi, perquè a més d’evitar cues innecessàries, fomentarem el retorn del veïnat als espais públics. Ara és un bon moment per fer-ho.

Des d’ací llance un missatge de tranquil·litat i confiança a totes les famílies i la comunitat educativa, per tal que comencem de la millor manera possible este curs tan especial i singular. Amb l’ajuda i col·laboració de tots ho aconseguirem. H

*Alcalde de Betxí