Una de les nostres prioritats aquesta legislatura és la de reposicionar Vinaròs en tots els àmbits que fan referència al turisme i que afecten turísticament a la nostra ciutat. El turisme, al costat del comerç i els serveis, és un dels pilars de la nostra economia. Un pilar necessitat de desestacionalitzar-se, apostar-se gastronòmicament i culturalment, així com de fer el salt definitiu com a DTI (Destinació Turística Intel·ligent) en plena consolidació tecnològica i virtual.

Durant els últims dies, podem començar a veure que alguna cosa comença a bategar i a moure’s pel que fa al reposicionament estratègic de la nostra ciutat. Tornar a formar part del Patronat Provincial de Turisme o del consell assessor al costat de Dénia i València dintre de la iniciativa autonòmica l’Exquisit Mediterrani, demostren dos coses:

1- La importància de Vinaròs dintre del sector turístic com a peça fonamental, clau i ineludible. 2- L’aposta municipal i autonòmica per Vinaròs com a actor indispensable amb veu pròpia.

El departament de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic segueix treballant internament en projectes com el del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions, el nou portal web turístic, la nova guia turística, així com en altres projectes que el que pretenen és canviar la dinàmica interna per poder-nos projectar de forma més efectiva i amb el plus de qualitat que se’ns exigeix i demana la ciutat.

No hem d’oblidar que és indispensable anar de la mà de les idees i iniciatives privades que beneficien i afecten positivament a Vinaròs. Des d’iniciatives que pretenguen dotar de més places d’allotjament, fins a iniciatives que el que busquen, és dotar de serveis complementaris a la nostra ciutat i que en temporada turística, poden ser un atractiu més per a aquesta destinació situada entre Aiguadoliva i Sòl de Riu.

Tenim clar que es tracta d’un treball a llarg termini. Sabem que les coses ben fetes requereixen el seu temps, dedicació i estudi. I també sabem que, si alguna cosa està ben feta, tindrà un recorregut llarg en el temps. Això és el que busquem: un nou llegat turístic per Vinaròs.

*Alcalde de Vinaròs