Hem començat un nou any i els socialistes a Borriana, malgrat les mentides i els improperis de l’oposició, continuem treballant diàriament per a millorar la nostra ciutat i solucionar els problemes dels veïns i les veïnes. Ho fem impulsant projectes com els que ja hem desenvolupat, com ara, els vials del Port i del Grau, o que estem iniciant, com l’edifici de l’antic ambulatori, el nou IES Jaume I o el bulevard de la Bosca i, fins i tot, impulsant projectes paralitzats per la ineficàcia dels governs conservadors, com el Projecte de Sant Gregori.

Amb l’any nou i amb la voluntat de fer-nos nous propòsits, desitgem una oposició digna amb crítiques a la gestió del govern o propostes constructives. Però, tristament, no és el cas de Borriana on, el partit que va governar durant 20 anys, encara no ha assumit la pèrdua de confiança dels seus votants i continuen intentant desviar l’atenció.

Per això es dediquen a llançar falsos missatges per fer creure que Borriana, amb un govern d’esquerres, va a la deriva. I per aqueixa raó porten sis mesos parlant de sous i continuen... Però no dels sous de l’oposició, que s’han incrementat un 25% des de 2007. Només parlen dels sous de l’actual equip de Govern, molt per davall del límit que estableix la llei per a poblacions com la nostra i format per l’alcaldessa i 11 regidors, el cost anual dels quals és de 124.000 euros menys del que costava l’equip del PP en 2007.

Tampoc els remou la consciència utilitzar vilment el dolor de les persones. És cert que la urbanització del nou cementeri ha patit retards per la renúncia de dos de les empreses adjudicatàries. Però, actualment, les obres d’ampliació del nou cementeri ja s’han iniciat i, de nínxols dignes, n’hi ha més que suficients gràcies al treball de l’àrea que ha tramitat les concessions caducades. Les dades objectives i comprovables són que des de 2016 hem construït 264 nous nínxols més 50 columbaris, i pròximament n’hi haurà 140 més.

També resulta ridícul sentir crítiques per la demora en inversions, dels qui les van causar per la seua desídia. Per exemple, l’A30-31, que el PP va deixar sense acabar, suposadament al 0,22%, podent haver-la acabat en 2014, des de 2016 portem injectant diners per a acabar una obra paralitzada i que, de no costar res a les arques municipals, de moment ja són 500.000 euros els que han fet falta per culpa de la demora.

Malgrat tot, nosaltres seguirem treballant per Borriana, perquè al final és la ciutadania qui decideix qui ho fa bé.

*Alcaldesa de Borriana