En només dos anys hem començat el camí per construir un poble millor. I ho hem fet a tots els fronts: hem impulsat l’obertura de les farmàcies 365 dies a l’any; hem reforçat les inversions en centres educatius; hem dissenyat un nou urbanisme més accessible pensat per les persones; hem recuperat i posarem en valor la Real Fàbrica; hem anul·lat, de forma definitiva i de la mà del Consell del Botànic, l’amenaça de la incineradora... La llista és llarga, però sé que la ciutadania és ben conscient de què hem engegat el motor d’un canvi que ha trencat amb la paràlisi del PP.

Ara, acabades festes, ha començat un nou curs polític ple de reptes. Però lluny de triomfalismes hem de continuar la. No ens podem permetre el luxe d’afluixar. Al contrari: tenim el compromís amb l’Alcora de reforçar-la, de consolidar el canvi, d’apuntalar allò que hem aconseguit i de posar els pilars de nous projectes per millorar el nostre municipi.

I per dissenyar l’Alcora del futur cal seguir endavant amb l’elaboració d’un Pla General (PGOU). Aquest document, fruit del consens, ha de dibuixar l’Alcora del segle XXI, preveient demandes futures, les necessitats d’accessos, d’espais públics, zones verdes, voreres amples. I també ha de perfilar les noves zones industrials per sectors emergents, així com garantir un creixement sostenible i respectuós amb el medi de la indústria taulellera. Perquè, cal recordar-ho, un nou PGOU no només millorarà la qualitat de vida, sinó que pot facilitar les condicions per generar vora 2.000 llocs de treball els propers 20 anys.

I mentre fem este ambiciós pla, cal seguir endavant amb les transformacions iniciades. Per això, hem d’estendre a altres zones del poble les obres de redisseny urbà que hem dut a terme al centre del poble, amb voreres més amples, redistribució del trànsit i més espai per les persones.

Per aconseguir totes estes millores en la vida de la nostra gent ni podem ni volem afluixar. Construir un futur és difícil, però el futur del nostre poble s’ho mereix. I només podem edificar un futur amb dedicació i esforç en el present.

*Tinent d’alcalde de l’Alcora