El nou govern a la Diputació de Castelló és una realitat, encara que cal dir que la gent de Promoció Econòmica no ha cessat mai de treballar. No seria just desmeréixer esforços anteriors ni la feina del personal de l’àrea. Tots i totes volem un futur millor . Això no obstant, cal reconéixer que les institucions i la gent que ha tingut responsabilitats en elles tenen molta culpa dels actuals desequilibris entre interior i costa.

Cal fer balanç, revisar estratègies, conceptes, etiquetes i polítiques. El despoblament i l’empobriment de moltes zones de l’interior de Castelló no és irreversible. Per això, des de l’àrea de Promoció Econòmica ens comprometem a fer polítiques amb les ulleres de la Nova Ruralitat. No podem acceptar que el nostre territori rural romana terminal i seguisca usant les subvencions com una mera cura pal·liativa, més encaminada al soroll electoral que a implementar solucions efectives.

Des d’aquesta àrea de govern, apostem per les noves tecnologies, l’emprenedoria, la investigació, la sostenibilitat i la racionalitat econòmica. Cal reforçar la nostra identitat i potenciar els sabers i el talent de la nostra gent. Volem que siga la comunió entre institucions, la iniciativa empresarial i les facilitats administratives allò que faça revertir la perspectiva sobre l’espai rural.

Per això, facilitarem vies perquè les persones que vulguen viure a l’interior puguen afrontar la vida d’una manera optimista i farem de la Diputació una institució per a la justícia social. És la nostra missió, a l’ajuntament d’ajuntaments: impulsar un altre tipus de desenvolupament que dote de vida als municipis amb línies de subvenció efectives, amb un assessorament eficient. Tenim un gran repte al davant.

*Diputat de Promoció Econòmica