La inesperada pandèmia que estem vivint ens està obligant a tots i totes a replantejar allò que teníem previst. També succeeix en el cas dels ajuntaments i com no, de les prioritats, ja que algunes de les actuacions previstes han de deixar pas a altres en benefici de la societat, com la lluita contra l’atur, els serveis socials, o les ajudes per als comerços locals, sense oblidar les despeses per la covid-19. Per tot això, els pressupostos municipals s’han de refer modificant les partides previstes i creant de noves per aconseguir el millor per Almenara.

Així, tots els grups polítics de l’ajuntament, o siga, el Grup Municipal Socialista, Grup Municipal de Compromís per Almenara, Grup Municipal Popular i els dos regidors no adscrits, vam decidir treballar en conjunt, deixar les sigles i partits polítics a un costat i buscar les millors alternatives i propostes per als veïns i veïnes cara al futur. Així poc a poc i després de diverses reunions, entre tots i totes, hem arribat al consens, a l’acord municipal de totes les forces per modificar els pressupostos i adaptar-los amb unes modificacions que es debatran el 29 de juny en sessió plenària.

I per això, des d’ací, vull tornar a agrair de tot cor a tots els companys i companyes de la corporació municipal d’Almenara les seues iniciatives, idees, i propostes, la voluntat d’acord i l’altura de mires que han tingut en aquesta situació extraordinària on tots i totes hem buscat el millor per als nostres veïns i veïnes. Moltes gràcies per tant al PSPV, Compromís, PP i regidors no adscrits d’Almenara per la vostra tasca i aportacions. Gràcies pel consens.

En quan a les modificacions, valorades en 290.000 euros, destaca de manera molt important un increment de 100.000 euros més a la partida per combatre l’atur, que considerem prioritària. També s’incrementa en un 44% la partida destinada als serveis socials. No podem tampoc deixar als nostres comerços i xicotetes empreses locals, que tant estan patint aquesta crisi, i per això s’incrementa la partida un 70%. Importants accions en l’àmbit ambiental faran que augmentem el pressupost de l’àrea un 192% i el de millores a la platja un 150%. Finalment destinarem uns 90.000 euros a accions directes pel covid-19 com la compra que vam fer de màscares o la compra de productes de neteja i desinfectants entre altres actuacions.

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló