+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 

Opinión

 

El turno

‘Nulla ethica sine aesthetica’

 

GEMMA Gil
07/05/2017

Una de les veritats acceptades per totes i tots és que com millor es coneix una ciutat és passejant-la. Deixar-se perdre pels carrers i carrerons, escoltar les converses dels veïns, observar el patrimoni cultural tant material com immaterial. En el cas de Vila-real, més que un clixé, és una necessitat. Una ciutat agradable al pas del caminant, amb un pulmó verd que l’envolta tant pels horts de tarongers com pel paratge natural del Termet.

Si ens apropem al centre, ens trobem amb part del seu nucli històric convertit en zona de vianants que fa deixar el cotxe de banda per a gaudir i recórrer les animades places, els porxes de pedra de la plaça Major i els silenciosos racons dels barris de la nostra ciutat, que, durant el mes de maig, es transforma en un bullici d’activitats per a tots els gustos: Festival Internacional de Teatre de Carrer (FitCarrer), TEST i les festes patronals en honor de Sant Pasqual.

Poder passejar durant els caps de setmana del mes de maig pels carrers de Vila-real i veure un aldarull de moviment, amb xiquets i xiquetes que juguen en les terrasses al costat dels visitants vinguts dels altres pobles de la comarca, que han decidit passar una estona del seu temps per a admirar les peces teatrals o representacions del FitCarrer, que enguany celebra el seu 30 aniversari.

Les activitats culturals presentades no ens vénen de nou, amb els anys s’han anat polint i avui dia han entrat a formar part de la nostra vida. Això passa amb tot, com en el cas del patrimoni històric, recuperar-lo per a integrar-lo com a part nostra i dotar-lo de continguts factibles per a executar una gestió real i social a l’abast dels ciutadans i ciutadanes de Vila-real. Perquè de desfetes i atemptats al nostre patrimoni, n’hem patit i molts en els anteriors anys de govern de dretes.

*Regidora de Participació Ciutadana de Compromís per Vila-real