Ahir mateix em reunia amb la meua companya i regidora d’Hisenda a l’Ajuntament de Borriana, Cristina Rius, per tal de tancar i liquidar definitivament el Pressupost de 2018 a la nostra ciutat. I d’entre tota eixe oceà de números que durant tot un any ha suposat una nova gestió més que rigorosa i realista dels comptes municipals, confirmava que explicar números sense parlar de les persones que hi ha darrere i els fan possibles, sovint desdibuixa l’esforç i el treball d’aquells i aquelles que gestionen econòmicament la institució municipal. Perquè quan ahir m’asseia per a la signatura definitiva, recordava com en els tres anteriors exercicis, des de que estem al front del govern municipal, Borriana (i tots els noms de persona que se’n fan càrrec dels seus comptes municipals) havia aconseguit reduir a menys de la meitat les xifres de deute municipal que ens vam trobar a 2015. Però sí, una vegada més, i gràcies a eixes persones anònimes, com Rius i tants treballadors i treballadores municipals, ho havien tornat a aconseguir.

UNA VEGADA MÉS, l’any 2018 es tanca amb sis punts menys de deute que en l’exercici de 2017. No només això, sinó que el resultat de la liquidació del Pressupost és positiva amb uns romanents de més de 5 milions d’euros, el que de nou permetrà, seguir reduint el deute, pagant antigues sentències heretades i invertint en aquells projectes financerament sostenibles que seguiran millorant el dia a dia de la nostra ciutat. I per si la feina feta des d’Hisenda encara no pareixia prou meritòria, totes eixes dades han hagut de superar un Pla d’Ajustament aplicat des de 2012 com a conseqüència de la gestió (com de diferent a la d’esta darrera legislatura…) de l’anterior equip de govern.

Així que, com ja estem acostumats des de fa quatre anys, ara esperarem les lectures esbiaixades i partidistes de segons quins regidors de l’oposició intentant treure mèrit o enfangant la feina que s’ha fet tant en 2018 com en els tres anys anteriors. No ho tindran fàcil, donat que per quarta vegada consecutiva, i ja en van més de set milions de reducció, el deute municipal ha tornat a descendir notablement.

Sí, per alguns i algunes són només xifres. Per mi són el reflex de la feina seriosa, continuada i rigorosa de gent com la nostra regidora d’Hisenda i el conjunt de treballadors i treballadores del departament. Gràcies per la feina, i força per continuar fent-la durant molts anys més al capdavant de la regidoria d’Hisenda.

*Alcaldessa de Borriana