Els temps han canviat i ara això de baixar a jugar al carrer amb total llibertat és més complicat que fa 25 anys. Recorde que per aquell temps, al tornar de l’escola per les vesprades deixàvem la motxilla, agarràvem la berena i baixàvem a jugar amb els amics del barri. Nosaltres anàvem sobretot al carrer Sant Josep; jo sóc del Raval de Sant Fèlix i encara vaig tindre la sort de poder jugar al carrer com encara ara és fa als pobles més menuts sense cap preocupació.

A Castelló hi ha moltes famílies que van a les places i parcs per gaudir de les vesprades o dels caps de setmana, però sembla que a partir d’una edat això siga més complicat, i és que els espais públics són els que són i no són massa els que estan pensats per jugar-hi lliurement. És per això que la idea d’obrir els patis de les escoles sembla tant interessant. De fet, és un punt clau en el Pacte del Grau, però, com moltes de les coses que volem fer des del govern municipal, no sempre són tan fàcils com pareixen. Així que ha calgut repensar-ho bé, però ara ja podem dir que per al curs vinent obrirem els patis de set escoles perquè totes i totes, menuts i grans, guanyem nous espais públics de joc i de trobada.

Si bé és cert que Castelló compta amb un número d’instal·lacions esportives suficients, no ho és menys que aquestes no estan distribuïdes homogèniament per la ciutat i, per altra banda, són instal·lacions emprades majoritàriament per a l’esport federat. Per això, sembla tan interessant obrir les portes de les escoles, perquè tots els que vulguen puguen gaudir d’un espai que ja és de totes i tots, i que aportarà als barri més del que ens podem imaginar.

Començarem en set escoles de Castelló, una per districte i zona d’escolarització. A falta de concretar els detalls, els col·legis seleccionats són: Castàlia al Nord, Lluís Revest al Nord-Est, Censal al Sud-Est, Ripollés al Sud-Oest, Manel Garcia Grau a l’Oest, Herrero al centre i Elcano al Grau.

Un altre aspecte a destacar és la presència d’un animador en cadascun dels patis, qui s’encarregarà de coordinar i dinamitzar aquests espais amb tot tipus de propostes inclusives. I ho farem els divendres per la vesprada i els dissabtes de matí.

*Regidor de Compromís per Castelló