Un dels eixos fonamentals de l’equip de govern socialista de l’Ajuntament d’Almenara és l’aposta per la gestió publica dels serveis així com també per la generació d’ocupació entre els veïns i veïnes del nostre poble. En aquest capítol ha sigut sempre prioritari, però enguany hem redoblat els esforços donada la situació actual donant-li un fort impuls. De fet, des de març, prop de 150 persones han entrat a treballar als diversos programes i serveis de l’ajuntament, especialment aquest estiu.

Una de les nostres principals apostes és l’anomenat Pla Extra d’Ocupació, que hem incrementat fins a 300.000 euros a les darreres modificacions pressupostàries per incrementar l’impuls municipal per generar ocupació vista la necessitat. De fet, enguany, des de març, que es quan va començar, portem ja 75 persones ocupades amb el Pla Extra. I no hem acabat encara, ja que falta part de l’estiu i la tardor. Aquesta iniciativa va sorgir al seu dia com a conseqüència de les retallades en les ajudes per l’atur que va fer el Partit Popular. Ara, més que mai, considere al Pla Extra, com un dels puntals per crear ocupació a Almenara.

Junt al Pla Extra també estan les contractacions que realitzem per a completar la Brigada Municipal d’Obres i Serveis. En aquest cas s’han contractat a 10 operaris per a mig any, i al mateix temps a 3 obrers especialistes. Com no, la brigada es reforçarà segons les necessitats que anem tenint.

La nostra aposta per la gestió directa per part de l’Ajuntament també fomenta l’ocupació local. Un any més, l’Ajuntament d’Almenara porta directament el servei de socorrisme, amb la contractació de 14 persones per a tot l’estiu, els cursos de natació amb la contractació de 2 persones i altres 11 com a monitors i monitores del campus multiesportiu que estarà en marxa tot el juliol. A tots ells sumarem els 4 joves contractats com a controladors i informadors de platges. Podem sumar també les 24 persones que formaran part de l’anomenat atur agrari amb la col.laboració del antic INEM.

Però ací no hem acabat, perquè continuarem dins de les nostres competències, la nostra aposta per generar ocupació i frenar l’atur, portant endavant aquestos programes i molts més al llarg dels propers anys. El foment de l’ocupació i combatre l’atur és la nostra filosofia, és el nostre repte.

*Alcaldessa d’Almenara i Secretària d’Organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló