El 2017 està sent el primer any, després de molt de temps, en el que fins a 36 persones han sigut contractades per l’Ajuntament de Borriana per tornar al mercat laboral i sumar experiències per mantindre’s en ell.

Set anys ha hagut d’esperar Borriana a tenir un taller d’ocupació i programes com els d’aquest any. Els programes d’ocupació compten amb una inversió de més de 450.000 euros el 2017, i amb ells s’han contractat a persones aturades a través dels diferents plans de Conselleria i Diputació. La perspectiva és seguir sumant programes, i seguir contractant fins a final d’any. D’aquesta manera, gent que es trobava fora del mercat laboral, poden tornar a treballar durant uns mesos o un any. Persones en situació d’atur de llarga durada, joves, majors, qualificats... tots els sectors laborals. Plans encaminats a que obrers, soldadors, jardiners, informàtics, periodistes o educadors tornen a treballar.

Vuit programes pensats per a poder reprendre la vida laboral de moltes persones que es troben desocupades, i que han tornat a tindre un contracte digne per a treballar en la seua feina. Per això, seguirem apostant pels programes d’ocupació.

Aquest agost, Borriana suma sis contractacions per als propers set mesos de joves amb possibilitat d’assumir una experiència necessària per aconseguir un lloc de treball digne. Un informàtic, una periodista, una intregadora social, una tècnic en comerç internacional, una educadora social i una graduada en Turisme. Estem convençuts que aquest és el camí, encara que acabem de començar-lo, i per això cal seguir treballant i apostant per iniciatives com els programes d’ocupació, i sumar amb la creació d’equips de recerca de treball, emprenedors, el projecte Training Day’s. Treballar per combatre la desocupació.

*Regidor de Cultura, Patrimoni i Esports en l’Ajuntament de Borriana