L’Ajuntament d’Onda ha organitzat este cap de setmana la fira medieval amb una àmplia programació que inclou més de 50 activitats per a tots els públics. Som la única fira d’aquestes característiques en la província de Castelló que se celebra a l’interior i voltants d’un castell de l’època, fent-la molt especial per a tothom. Cada any, fem un esforç per programar aquesta activitat que ja s’ha consolidat com un gran atractiu turístic de la ciutat i de referència en la Comunitat Valenciana. És una fira que posseeix un gran atractiu, ja que es desenvolupa en un entorn espectacular com és el castell d’Onda i el nostre centre històric, que encara guarden reminiscències de l’època medieval, per açò milers de persones ens visitaran a la localitat i comprovaran els encants i l’hospitalitat del nostre municipi.

La fira medieval, entre les seues múltiples activitats, compta amb tornejos a cavall, música a diferents hores, xarrades didàctiques, activitats infantils, exhibicions de falconeria i una infinitat d’esdeveniments variats que la fan molt especial, enguany amb la major implicació de les associacions d’Onda, com la de la Associació de Cavallers Medievals Onda, que estarà molt present, els membres de la Escola Municipal de Teatre o Hosturionda, els associats de la qual han preparat menús especials per a l’ocasió i als quals vull agrair aquesta implicació.

Volem aprofitar aquests dies en els quals ens transportem a una altra època per a ensenyar la nostra ciutat i potenciar la nostra economia, ja des de l’equip de govern hem gestionat una política de diversificació econòmica que ens ha fet apostar pel turisme com a actiu local. Així, des de l’àrea de Dinamització Econòmica s’ha participat en diferents fires del sector per a promocionar esdeveniments com aquest, que complementen l’oferta de la província de Castelló i ens ajuden a donar a conèixer l’enorme patrimoni cultural i natural del que disposem a Onda.

Vull convidar a tot el món a que s’aprope a la nostra ciutat perquè val molt la pena, perquè a Onda som un poble acollidor i implicat amb els seus visitants. Viu Onda, vivim la fira medieval.

*Alcalde d’Onda