Aquesta mateixa setmana, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, va visitar la nostra ciutat per explicar que la Generalitat Valenciana, a través de l’IVACE, invertirà 4,3 milions d’euros per a millorar els polígons de la Plana Alta i la Plana Baixa en 2018. Aquesta aposta del govern valencià per la indústria, sense dubte, posarà en valor els nostres polígons industrials, donant-li així major visibilitat i projecció a nivell nacional i internacional a l’oferta de sòl industrial amb el qual compta Onda.

Aquestes ajudes, subvencionaran entre altres coses l’obra civil per a la implantació de fibra òptica, la millora de la seguretat amb vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local, implantació de carril bici i passarel·les per a vianants, millora de l’enllumenat públic, generació d’energia renovable o instal·lació de serveis contra incendis. A més es contempla la millora de la senyalització i de la identificació dels carrers dels polígons, la dotació de nous vials i nous accessos, i el subministrament de gas.

Per descomptat que li vam traslladar al conseller la nostra intenció de concórrer a les ajudes, malgrat que tenim unes de les millors instal·lacions industrials de la zona, sempre podem millorar-les i és la nostra intenció continuar fent-ho com ho hem fet fins ara. Sabem que les nostres empreses són el motor de la nostra economia i creadores de molts llocs de treball que tanta falta fan perquè la gent puga desenvolupar el seu projecte de vida.

Per últim, m’agradaria destacar que no és casualitat que el conseller Climent haja triat la nostra localitat per a anunciar aquest pla. Onda compta amb més de 10 milions de metres quadrats de polígons i unes infraestructures que són de les millors de la província i comptem amb una gran quantitat d’empreses punteres sobre tot al sector ceràmic. Però, és la nostra voluntat i el nostre deure seguir millorant dia a dia perquè les companyies existents seguisquen creixent amb nosaltres i perquè noves firmes es puguen instal·lar al nostre terme municipal fent millorar l’economia local.

*Alcalde d’Onda