Aquesta setmana hem conegut les dades de visites al Castell d’Onda durant l’any 2017. Les xifres han augmentat quasi un 25% respecte al 2016 i prop de 48.000 persones han passat pel monument més emblemàtic de la nostra ciutat. D’aqueixes xifres podem extraure que un 10% d’aquests visitants que vingueren a veure’l eren estrangers.

Són unes xifres molt positives per a Onda, ja que parlen de l’impuls que estem donant-li al turisme en la localitat. Però no ens volem quedar ahí, des d’aquest equip de govern anem a seguir treballant perquè cada vegada més persones coneguen el nostre patrimoni monumental, natural i cultural, perquè sabem que hem de posar en valor aquestes virtuts per tal de fer-nos atractius per a possibles turistes que vulguen conèixer-nos.

Aquest és un repte que no és fàcil, però que s’està assolint gràcies a una feina humil, però efectiva, sense grans inversions, però que va donant els seus fruits. És per això que, a més de participar en moltes fires i trobades turístiques, ara hem volgut anar més enllà i, a partir d’aquesta setmana, hem instal·lat en diverses zones de la localitat uns dispositius electrònics que oferiran informació turística les 24 hores del dia tots els dies de l’any.

En la zona del Castell i en l’oficina de turisme es podran trobar dos aparadors tàctils i, en l’entrada de la zona esportiva, un quiosc amb una altra pantalla informativa que donarà servei a la gran quantitat de persones que ens visiten cada cap de setmana a la multitud d’activitats i esdeveniments esportius que se celebren a Onda.

I en aquest 2018, seguirem avançant cap a una ciutat millor que siga més atractiva per als visitants, entre d’altres moltes coses, rehabilitant patrimoni com l’antiga fàbrica de La Campaneta, que és un projecte que es portarà a terme amb Fons Feder de la Unió Europea, o millorant l’urbanisme i les vies de la nostra ciutat, fent-les accessibles i habitables, tant per a les visites com per a la nostra ciutadania. Perquè a Onda vivim el turisme i volem que es convertisca en una altra font econòmica per a la nostra gent. Tenim molt per a oferir i volem que la gent ho conega.

*Alcalde d’Onda