Un dels exemples més clars dels resultats que pot donar la col·laboració entre administracions i la voluntat de millorar els serveis públics per a la ciutadania l’hem viscut en els últims dies amb el bus de l’UJI. Després de vora dos anys de feina i tràmits administratius, hem aconseguit que un servei manconmunat, finançat pels ajuntament d’Almassora i de Borriana, comence a ser una realitat el pròxim dilluns, a l’inici del curs.

Eixe dia desenes d’estudiants gaudiran d’una línia regular amb més frequència de pas i amb moltes més parades de les que tenien fins ara. Més estudiants podran accedir a un transport que els facilitarà arribar fins al centre universitari i, per tant, obrirà una porta a la possibilitat de cursar estudis superiors per a un gran nombre de joves.

El transport públic és més que un servei que ens porta d’un punt a un altre. Unes bones comunicacions permeten que més persones puguen accedir a feines o estudis que serien inabastables sense disposar d’un cotxe particular, una propietat a la qual moltes famílies no poden accedir o només poden fer-ho de manera limitada.

Aquests drets bàsics a la feina o als estudis superiors semblen no ser prou rellevants per a la Diputació de Castelló, que s’ha negat des del principi a participar en el projecte, malgrat que inicialment afectava tres municipis de les nostres comarques. El govern provincial dóna la mateixa importància al foment del transport públic que l’executiu de Rajoy, que el curs passat va deixar milers de treballadors i estudiants abandonats i els va condemnar a retards i retallades en els trens de rodalia que opera Renfe.

Des de l’Ajuntament d’Almassora no només hem millorat les condicions de transport per als univesitaris. També ho hem fet per a la ciutadania després d’incrementar la freqüència de pas de l’autobus interurbà. És qüestió d’escoltar les necessitats del usuaris i de destinar els diners públics millorar els serveis que oferim. Massa per a algunes administracions que, una vegada més, han demostrat que no estan a l’altura.

*Primera tinenta d’alcaldessa d’Almassora