Una de les qüestions que preocupa més als vinarossencs, és la capacitat dels seus polítics de no anar de la mà en certs temes que són de vital importància per a la ciutat.

En un moment social i polític on la majoria dels governs passen per l’entesa, el pacte o la coalició, no es pot entendre que tot un Partit Popular de Vinaròs, amb experiència en el govern de la nostra ciutat, s’aigua enquistat en la ràbia, l’atac i l’estratègia de acoso y derribo que lidera el seu portaveu, Juan Amat.

A Vinaròs, són molts els partits que hem tingut responsabilitat de govern. És cert que els períodes amb majors inversions, progrés i avanç han vingut de la mà del PSOE. Però tant el PP, TSV, com el PVI, han liderat una alcaldia en el seu moment.

Tot i que de vegades no arribarem a l’objectiu desitjat, vull agrair públicament la tasca d’oposició responsable que realitzem els representants de Compromís, PVI, Ciutadans i regidor no adscrit al nostre ajuntament. Molts d’ells saben que la porta del meu despatx sempre està oberta per tal de consultar o plantejar els dubtes que consideren. Per parlar. Això és el que vol la ciutadania de Vinaròs: diàleg.

Lamento que el senyor Amat hague portat a una deriva sense un objectiu definit als seus companys de grup municipal que resten, expectants, altres oportunitats polítiques en un futur no molt llunyà. Som conscients que perdre dos regidors i perdre les eleccions després de 28 anys, aconseguint el PSOE l’alcaldia, no es fàcil de digerir.

M’agradaria que poguérem anar de la mà en temes crucials com la sanitat, l’educació, infraestructures o serveis comarcals. Els nostres veïns no volen enfrontaments en aquests temes. Volen que siguem capaços d’assumir un compromís col·lectiu entre partits de diferent ideologia però que treballen (se suposa) pel benestar i el progrés de la nostra ciutat.

El progrés de Vinaròs, no es construeix des de la trinxera i des de l’odi. Es construeix des de l’intercanvi d’opinions, idees i aportacions a un projecte global i comú que, tot i partir de diferents punts de vista ideològics, sempre es retroba amb el mateix concepte mare: l’estima a Vinaròs.

*Alcalde de Vinaròs