Estic segur que tots i totes les que llegiu aquestes línies coneixeu més que de sobra el conte del llop i les ovelles. Aquell que parla sobre les conseqüències que pot arribar a tindre una mentida si es repetix constantment. Tantes vegades van fer broma les ovelles sobre els avisos d’arribada del llop, que quan l’alerta va ser real, no en van fer cas. I pose aquest exemple perquè a la nostra ciutat ja comencem a estar farts de la desinformació que en els darrers mesos es verteix des del l’oposició amb l’únic objectiu, com els passava a les ovelles, d’espantar a la gent i fer-li treure conclusions sobre l’actualitat municipal que no s’ajusten a la realitat.

HI HA, com a exemple, el que durant el mes de juliol han arribat a afirmar sobre les obres de renovació de la coberta del Mercat Municipal. I sí, els ha passat com a l’ovella que pareixia bromejar amb l’amenaça del llop però que no en va fer res quan el risc va ser real. Perquè, atenció, des de l’any 2002, la Unió Europea va aconsellar retirar qualsevol material com l’uralita que conté amiant a aquells edificis municipals. Així que si desde el 2002 fins al 2015 no van tindre un momentet que dedicar a la millora del Mercat Municipal, i sobretot, a eliminar perills potencials de la construcción i renovarlos, no sé en quin estòmac es pot tindre per criticar ara l’evolució d’uns treballs que ni tan sols es van plantejar en el seu moment.

I és que ja fa dos anys vam realitzar la primera de les anàlisi sobre l’estat del Mercat Municipal, que va evidenciar la incompetencia en la gestió de la instal·lació durant més d’una década. Unes parades disposaven de sistema d’extracció de fums, i d’altres no. Al 2014 s’aprovava una nova ordenança que abans de posar-se en funcionament ja tenia deficiències i estava obsoleta, i que ara modificarem de nou per adaptar-la a la realitat i temps de la instal·lació municipal. Avui mateix parlen de la torre del carrer Sant Pasqual, més de 10 anys sense inversions, i ara busquen el que ells no han trobat mai d’interés.

NOSALTRES sí que el tenim. I aconsellaria als bons lectors que com deia un dels pares de la democràcia allà a l’antiga Grècia «el càstig per als mentiders és no ser creguts, tot i que diguen la veritat», com li passava a l’ovella mentidera fins i tot el dia que el llop venia de veritat. Imaginen si governaren. Ells estarien a la foto, i Borriana estaria perduda. Nosaltres seguim.

*Regidor de Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana