En tots i cadascun dels plenaris que com a equip de govern hem viscut en els darrers dos anys i mig a l’Ajuntament de Borriana, sempre s’ha escoltat un mantra per part de l’oposició oferint-se a «col·laborar en qualsevol aspecte a millorar de la gestió municipal». Una mentida, així de clar i rotund. En compte d’oferir-se a ajudar, seria prou més pràctic, eficient i beneficiós pel conjunt de la ciutadania borrianenca, que no posaren pals a les rodes.

Hem començat un nou any, i amb allò de fer-se nous propòsits, pensàvem que també l’oposició municipal deixaria de dificultar i desinformar sobre la gestió que portem endavant. Però no és que ho hagen deixat de fer; és que a més, continuen intentant desviar l’atenció i eludir responsabilitats sobre les gestiones errònies que, en tan sols dues setmanes d’any 2018, han tornat a aflorar i complicar la feina municipal.

Parle, de per exemple, el cas de la subhasta d’uns terrenys de l’Arenal, atès que al darrer plenari van tornar a intentar confondre els borrianencs i borrianenques respecte al procés encetat pel Ministeri d’Hisenda i que només ha sigut possible gràcies als seus errors o deixadesa continuada en els anys 2013, 2014 i 2015. Tres moments i tres passos: van renunciar a l’expedient de cessió gratuïta i van demanar la venda. Van ometre les dades sobre la utilització de la zona com a serveis públics. I a més, van reclamar el pagament de l’IBI al Ministeri, entenent que n’era el propietari. Tres pals a les rodes en el seu moment, que anys després pareixen haver oblidat que van ser ells qui els van posar amb les seues equivocacions.

I QUAN BUSQUEM solucions, o fem els esforços per desfer els empastres urbanístics dels darrers deu anys, sorgeixen d’altres pals i trampes que no deixen avançar, com ara el pagament que haurem de fer de més de 700.000 euros per la no execució de la unitat A-24-25-26. Així que, veient que molts dels entrebancs que avui ens trobem a l’Ajuntament van ser pals que es van posar en la roda del creixement de Borriana, només demanem a l’oposició que, almenys, no s’amaguen davall de promeses de treball conjunt i col·laboració en l’equip de govern i admeten davant dels veïns i veïnes de Borriana que es van equivocar i ara ho estem pagant. Bé, els demanem això i també que tinguen clar que la força d’una ciutat i la voluntat de progrés de la seua gent i les seues institucions seguiran fent girar la roda tot i els pals que li vullguen posar.

*Alcaldessa de Borriana