Comencem un nou curs i, com sol passar, hi ha qui ha fet els deures i comença el curs amb nous reptes i també qui du un bon grapat d’assignatures pendents. El primer és el cas del conseller d’Educació, Vicent Marzà, qui ha aconseguit que hi haja 2.000 alumnes menys en barracons i que hi haja més mestres i professorat que mai, cosa que ha repercutit en les ràtios d’alumnat i farà que millore la qualitat de l’ensenyament. Com també ha fet que cap família haja de patir fam per comprar els llibres de text i ha facilitat l’accés al menjador escolar amb l’ampliació de les beques.

La línia de treball de Compromís a la Generalitat també dona ja fruits a Almassora, on per fi el Regina Violant avança en la construcció i tindrem les infraestructures educatives que necessitem gràcies al Pla Edificant impulsat per la Conselleria d’Educació. Gràcies al govern del Botànic, per fi el col·legi Santa Quitèria abandonarà també les aules prefabricades i altres dels nostres centres educatius milloraran o ampliaran les instal·lacions després de molts anys de demandes de les respectives comunitats educatives.

Però no tots els governs han fet els deures i han complit els compromisos adquirits amb la ciutadania. El PSOE ens ha abocat a unes altres eleccions estatals al mes de novembre i, a Almassora, el PSPV, amb el seu soci, Ciudadanos, ignora la voluntat dels veïns i les veïnes. Així ho va demostrar en el ple ordinari de l’ajuntament del mes de setembre, en què no només va quedar en evidència l’opacitat del nou equip de govern, sinó també la seua manera de governar, d’esquena a la població.

I ho van fer llevant tots els diners a dos dels projectes més votats en els pressuposts participatius per a enguany: la reforma de l’avinguda de Castelló i la millora de la seguretat dels camins de l’Om Blanc i dels Catalans. Projectes que estaven fets i donava temps a executar abans de finals d’any, però van optar per retirar les prioritats de la ciutadania de la seua agenda de govern.

Per a què serveix demanar l’opinió als veïns i les veïnes si després no s’executen els projectes que trien? I de què serveix anunciar que es reserven diners per a la pantalla verda i després llevar-los sense avisar? Doncs serveix per a perdre el temps i vendre fum de canya.

La llista no s’acaba ací. Tenim pendent un enderrocament anunciat a bombo i plateret a l’edifici 167. Anunciat, això sí, abans d’eleccions i postposat (no aclareixen si anul·lat completament) ara que els vots ja estan a la butxaca.

Per desgràcia, hi ha qui busca titulars i s’oblida del bé comú. El que la ciutadania vol, ací, a Madrid i a tot arreu, són polítiques que milloren la seua qualitat de vida. La que s’aconsegueix tenint els llibres de text debades o estudiant en unes instal·lacions dignes. Els deixaré una màxima que jo he seguit sempre: menys paraules i més fets.

*Portaveu Compromís per Almassora